Не изпитвам нищо към съпруга си, това нормално ли е?

Не изпитвам нищо към съпруга си, това нормално ли е?

Не чувствам нищо към съпруга си. Сключихме брака си по любов, но сега той е толкова скучен, колкото може би е връзката ни. Постоянно сме заети с работата си и когато сме заедно, той постоянно е на телефона, а аз се занимавам с неща, които харесвам. Понякога дори не изпитвам нужда да работя върху връзката ни. 

Постоянно се питам дали това чувство е нормално. Беше ми толкова тежко, че започнах да чета за подобни проблеми в интернет. Уплаших се от това, което прочетох. Стигнах до там, че си уговорих среща с психолог. Браковете са трудни за поддържане и доста често се случва двойките, които са женени дълго време, по някакъв начин да загубят искрата си. Психологът ми напомни, че чувствата ми не са грешни и е естествено да изпитвам моментна лека незаинтересованост във връзката си.

Но двойката не трябва да позволява това чувство да се задължи дълго време. И за щастие се оказва, че не е толкова трудно искрата да бъде разпалена отново. Важното е да се вгледаме в основите на връзката ни, да изпитваме интерес към ежедневието на партньора ни и към онова, което го вълнува. Разбрах, че трябва да се стараем да вършим домакинските си задължения заедно, което би ни помогнало да бъдем отново партньори.

Лека-полека започнахме да намираме оправдания да прекарваме време един с друг, като планирахме редовни вечери или вкъщи, или навън. Бях посъветвана да пробваме различни хобита, което би ни помогнало да разберем другия на по-дълбоко ниво и да изградим отново връзката по между си.

Освен това, за да поддържаме връзката си, трябваше да се научим да говорим един с друг, което означава да се научим и да изслушваме, без да бъдем отбранителни. В крайна сметка честността и лоялността са някои от основните атрибути, които ще ни накарат да сме твърдо един с друг.

Започнахме да вървим заедно по дълъг и несигурен път, но знам, че най-доброто пред нас и връзката ни предстои. Знам, че с общи усилия ще успеем да се справим и ще са наслаждаваме на времето си заедно. Просто е нужна много работа и постоянноство.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay