Няколко неща, които двойките забравят да обсъдят преди да сключат брак

Няколко неща, които двойките забравят да обсъдят преди да сключат брак

Липсата на съвместимост и комуникация са 2 от най-честите причини хората да се развеждат. Хората, които искат да сключат брак за цял живот, определено трябва да изложат своите очаквания и история на масата, преди да кажат "Да". По този начин те могат поне да бъдат подготвени, когато се сблъскат с някакви пречки като съпрузи.

Ето кои са нещата, които двойките трябва да обсъдят преди да сключат брак: 

1. "Общ бюджет ли ще имаме или всеки ще разполага със своите пари?"

Важно е да планирате как да боравите с парите, които и двамата ще печелите напред. Партньорите трябва да се разберат дали всеки ще има отделна сметка и разходите ще се поделят или парите ще бъдат общи. За съжаление парите често са причина за скандали, така че е най-добре да имате ясни правила още от началото. 

2. Какви заеми и дългове имате

На днешно време почти всеки човек има някакъв заем, нещо, купено на изплащане, и т.н. Важно е да сте честни един с друг за всички пари, които дължите, защото все пак ако имате общ бюджет, дълговете на единия от партньорите автоматично стават дългове и на другия. 

Няколко неща, които двойките забравят да обсъдят преди да сключат брак

3. Планирате ли да имате деца

Не всеки, който иска да се ожени, иска да има деца. И дори ако и двамата съпрузи искат деца, има и други неща за обсъждане, като например стилове на родителство, какво бихте направили, ако децата са с увреждания или как бихте реагирали при различни ситуации. 

4. Какво ще правите, ако не можете да имате деца

За някои хора раждането на деца е задължително. Така че, ако по някаква причина една двойка не може да има деца, ще трябва да помисли какво да направи по-нататък. Те могат да изберат да осиновят дете, да опитат с ин витро или да се разведат и да се оженят за някой друг.

5. Как ще си разделяте домакинските задължения

Домакинските задължения са нещо нормално, но трябва да се разберете кой какво ще върши, за да не се карате след това. Не може само единия от двамата да върши всичко, така че е важно да си поделите задълженията. 

6. Какво разбирате под "Изневяра"

Може да си помислим, че има универсално разбиране за това какво включва изневярата, но терминът може да означава различни неща за различните хора. Например, един човек може да мисли, че целуването е изневяра, докато друг може да мисли, че просто среща с бивш е неприемливо. Има и хора, които смятат, че влюбването в някой друг е изневяра. Трябва да си изясните тези неща.

7. Какви са мечтите ви и плановете ви за бъдещето 

Как виждате себе си след 5 или 10 години? Това може да ви звучи като въпрос от интервю за работа, но трябва да си отговорите на този въпрос и да споделите информацията с партньора си, преди да сключите брак. 

Няколко неща, които двойките забравят да обсъдят преди да сключат брак

8. Къде искате да живеете 

Трябва да бъдете наясно с желанията на другия и да знаете до колко сте готови на компромиси, когато става дума за мястото, на което ще живеете. Това може да се окаже сериозен проблем, ако искате различни неща. 

9. Колко време искате да прекарвате заедно

Има хора, които искат да бъдат с партньора си буквално 24/7. Има и хора, които ценят личното си време и искат да имат време да бъдат с приятели или сами със себе си. Ако вие и партньорът ви сте различни на тази тема, може да имате сериозни различия. 

10. Какви са очакванията ви за социалния ви живот 

След като се оженят, хората се очаква да се появяват на определени събития заедно. Но понякога дори женените хора искат да излизат с приятелите си, без съпрузите им да са там. Така че може би си струва да обсъдите какви социални събития възнамерявате да посещавате заедно и кои не. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay