Няколко факта за женското приятелство

Анкетата на Jenite.bg показа какви грешки допускаме най-често в отношенията с приятелките си

Няколко факта за женското приятелство

"Поне по един въпрос мъжете и жените са на едно мнение - нямат вяра на жените" - Хенри Луис Менкен 

Човечеството, особено "силната" половина от него, от край време твърди, че женското приятелство е нетрайно и лицемерно. Че дамите не могат да проявяват такава лоялност към дружките си, на каквато са способни мъжете. 

Решихме чрез анкетата в нашия сайт да проверим дали Jenite наистина сме чак толкова лоши в отношението към любимите си момичета.

Попитахме ви: "Какво никога не сте причинявали на приятелка?" Вече сме получили над 700 анонимни и искрени отговори, така че можем да си направим съответните изводи. Оказа се, че положението съвсем не е трагично. Женско приятелство съществува и то си е на ниво, като изключим грешките, които е нормално да се допускат понякога.

Няколко факта за женското приятелство
Най-голям процент от гласувалите дами (26,9%) са категорични, че никога не са си падали по гаджето на приятелка. Това не е маловажен факт, имайки предвид, че именно заради подобни отношения хората могат да се скарат за цял живот.

Няколко факта за женското приятелство
Много голям брой от гласувалите (24,7%) твърдят, че никога не са причинявали на приятелка нито едно от неприятните неща, които сме изредили като възможни отговори. На тези момичета наистина може да се разчита - в радост, болка и любов.

Няколко факта за женското приятелство
От друга страна, на трето място по вот (14,8%) застава противоположният отговор: "Правила съм почти всички тези неща". Всеки си има съвест, така че ние никого няма да съдим. Все пак се надяваме, че тези дами не са наранявали нарочно и с лоши чувства приятелките си.

Няколко факта за женското приятелство
7,4% от гласувалите са сигурни, че никога не са издавали тайната на своя близка приятелка. Процентът не е голям, но какво да се прави - такива сме си повечето жени, не умеем (а и не обичаме) да си мълчим. Дори да сме направили издъка обаче, едва ли е било с цел да навредим.

Няколко факта за женското приятелство
Други 6,7% пък никога не са завиждали на приятелките си. Не са пожелавали успехите им, нито материалните или емоционалните им притежания. Това наистина е похвално, тъй като завистта е сред най-силните отрови за взаимоотношенията между хората.

Няколко факта за женското приятелство
5,7% са онези, които никога не са пренебрегвали приятелка заради гадже. Това също е хубаво, въпреки че в крайна сметка не е и кой знае какво предателство да изживеем твърде силно влюбване, в което за известно време предпочитаме компанията на любимия пред всяка друга. Важното е да дори в такъв момент да откликваме, ако близките ни наистина имат нужда от нас.

Няколко факта за женското приятелство
Едва 3% обаче е събрал отговорът "Не съм говорила нищо лошо зад гърба на приятелка". Явно когато се ядосаме за нещо, не мислим какви ги разправяме пред останалите в гнева си. А ако след това не отидем сами да си признаем и да се извиним на засегнатия човек, това си е "говорене зад гърба".

Aко ви е интересно да следите какво се случва с анкетите на Jenite.bg, можете да се присъедините към нашата страница във Facebook!

Не забравяйте да отговорите и на новия ни въпрос: "От какво се страхувате най-много?"

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 17.03.2014|09:53
За жените ясно, за мен и моите приятелки също. Много ми е интересно обаче, ако се направи такава анкета в мъжки сайт като div.bg, какво ще бъде мнението на "силните". Колко ли ще са пожелали чуждата жена, или парите или колата на ближния?
11
Не е посочен 15.03.2014|11:26
винаги има едно на ум :)
10
Не е посочен 14.03.2014|21:38
Много интересна анкета.
9
Не е посочен 14.03.2014|19:19
Не е много силно доколкото знам .
8
Не е посочен 14.03.2014|17:17
Супер снимки
7
Не е посочен 14.03.2014|16:32
Истинско приятелство между жени може да има! Аз имам такава приятелка, с която сме заедно от деца и винаги сме се подкрепяли и сме си помагали една на друга.
6
Не е посочен 14.03.2014|16:06
Естествено, че съществува, но е трудно да намериш приятел, който да си струва и да не е такъв само с користна цел.
5
Не е посочен 14.03.2014|15:58
Мани бегай... :)
4
Не е посочен 14.03.2014|15:17
Интересни резултати!
3
Не е посочен 14.03.2014|15:08
Има едно твърдение,че женско приятелство няма :)
2
Не е посочен 14.03.2014|14:55
:))) анкетата беше пак много интересна
1
Не е посочен 14.03.2014|14:45
Беше ми много интересно да прочета резултатите от тази анкета.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay