Отговаряме на най-личните сексуални въпроси

Говорим си за някои от най-разпространените интимни терзания, които глождят женското съзнание

Отговаряме на най-личните сексуални въпроси

Всички сме хора, всички понякога си мислим неща, които сякаш никога не бихме изрекли на глас. Задаваме си въпроси, които в последствие ни карат да се съмняваме, дали случайно не сме полудели, за да си мислим такива неща. Едни от най-интимните мисли, които могат да ни споходят, често се отнасят до сексуалния ни живот и вътрешните терзания, които носим със себе си.

Понеже знаем, че някои неща никога няма да бъдат изказани на глас, решихме да ги напишем. Да поговорим вирутуално за неудобните въпроси, които никоя от нас няма да тръгне да задава на своята половинка или да разкрива пред близка приятелка. Със сигурност и вие сте се питали...


Ще се промени ли размерът на вагината ми след като родя?
Като бъдещи майки е съвсем нормално да се чудим по този въпрос. Истината е, че трябва да бъдем подготвени за промени "там долу", тъй като след раждане вагиналният отвор е с от 1 до 4 сантиметра по-широк от преди.

Медицината обяснява, че промяната зависи много от три основни фактора: големината на бебето, продължителността на напъните и състоянието на шевовете, ако изобщо са направени такива.

На помощ на всички майки, но и като цяло на всички жени, които искат да изпитват по-голямо еротично удоволствие, идват и упражненията на Кегел. Извършват се чрез свиване и отпускане на вагиналните мускули, което значително може да промени състоянието им. 

Никога не съм изпитвала оргазъм. Какво ми има?

Всъщност жените, които не успяват да достигнат до върховната кулминация по време на секс, са около 10% по целия свят. Това си е един доста огромен брой незадоволени дами.

Проблемът тук се корени основно на психологическа основа и ако искате да преодолеете незадоволителния край на секса, трябва да обърнете повече внимание на ерогенните си зони.

Сексолозите не веднъж са напомняли колко важна е клиторната стимулация, осъществена за достатъчно дълъг период от време. Опознайте себе си, освободете се от задръжките и се разкрийте пред партньора си. Оргазмът е едно от най-красивите и разтърсващи преживявания в живота. Не се страхувайте да експериментирате, за да го изживеете.

За да ви бъдем максимално полезни, ще ви споделим колко възхитени останахме след като изгледахме френския документален филм от 2008 година "The Female Orgasm Explained”. Няколко смели дами ни отвеждат към своите еротични истории и ни разказват какво са научили за секса през годините. От лентата се уверихме, че митичната G-точка наистина съществува, защото ни показаха местоположението ѝ. Убедихме се и, че размерът на пениса наистина е от значение, а оргазмът може да бъде постигнат и в по-зряла възраст. Ще спрем дотук, за да оставим още няколко изненади неразкрити.

Когато достигна до оргазъм, не издавам страстни стенания като в еротичните филми. Това проблем ли е за мъжете?
Изживяването на удоволствието за всички хора е напълно различно. Така, както едни обичат да танцуват необуздано, докато са на концерт, други предпочитат да затворят очи и да се оставят мелодията да ги завладее.

При секса е същото. Движенията, приказките и гримасите, които правим, когато изпитваме оргазъм, не могат да бъдат контролирани. А и не трябва. Нали не искате да развалите бурния момент, разсейваки мислите си с чудения как да изохкате или каква физиономия да направите. Насладата сама обвзема цялото ви тяло, стига да я оставите да ви завладее.
Отговаряме на най-личните сексуални въпроси
Фантазирам за други жени. Това прави ли ме хомосексуална?

В никакъв случай. Женската красота е силно изразена и е напълно нормално нежното голото тяло да възбужда и двата пола.

Освен това времената са такива, че вниманието на цялото човечество е насочено към жената и нейните извивки. В повечето случаи, когато е използвана сексуалността, която продава, то голото тяло рядко е мъжко. За пример поглеждаме към развлекателния бранш. Съществуват редица мъжки списания, между които корици гледат страстно голи момичета. За колко такива, насочени към женската аудитория се сещате?

Партньорът ми има непрестанно сексуално желание. Това трябва ли да ме притеснява?
Всъщност нестихващата му страст трябва само да ви радва. Изглежда наистина сексуалната магия, която се случва помежду ви, му носи огромно удоволствие.

За един здрав мъж под 30-годишна възраст е напълно нормално да се възбужда повече от 10 пъти на ден. При мъжете над 40, броят ерекции спада до 5-6 дневно. Поне така казват сексуалните експерти.  

А колко време е нужно на един мъж, за да достигне оргазъм? 
Този въпрос е интригувал не една жена, затова сексуалните специалисти са изготвили редица проучвания. Според резултатите им, на един мъж са му нужни точно 5 минути, за да достигне до своята връхна кулминация. Звучи толкова лесно, нали?  

Понякога след секс плача. Какво ми има?
Сексуалните преживявания, които делим с един човек, винаги пораждат море от емоции у нас, жените. По време на половия акт хормоните бушуват в тялото ни, и докато при силния пол, след секс настъпва пълно отпускане, то при нас ситуацията е малко по-различна.

Хормоните окситоцин и допамин, които отделя мозъкът, са истинските виновници необясними чувства да връхлитат женското съзнание, след приключването на най-интимния момент.  

Въпросите, които често ни тревожат, винаги имат своето логично обяснение. Сигурни сме, че с малко повече трезва мисъл и информация, всяка една от нас ще успее да намери отговорите, които търси. А дотогава - не се разсейвайте с мисли, когато можете да го направите с много по-разтърсващи действия. 

51 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 03.05.2012|13:59
знае ли някой?....
15
Не е посочен 02.05.2012|17:59
Доста интересна статия
14
Не е посочен 02.05.2012|17:38
всеки помага, с каквото може
13
Не е посочен 02.05.2012|17:37
Полезна и интересна статия
12
Не е посочен 02.05.2012|17:16
на мен това не ми се е случвало никога и ми е доста странно
11
Не е посочен 02.05.2012|17:15
Интересна статия
10
Не е посочен 02.05.2012|16:29
Тук е мястото.
9
Не е посочен 02.05.2012|15:57
Аз имам въпрос как да си го задам и на кого?
8
Не е посочен 02.05.2012|15:06
сподели го и ще помагаме
7
Не е посочен 02.05.2012|14:02
Не виждам тук никой от въпросите, които ме интересуват. Но е много ползна статията :) Хареса ми!
6
Не е посочен 02.05.2012|13:49
хахаха, моя проблем пък го няма тук.
5
Не е посочен 02.05.2012|13:31
На мен също много често ми се е случвало да плача след секс, явно наистина много хормони бушуват в мен, особено по време на полов акт , при който наистина изпитвам огромно удоволствие.
4
Не е посочен 02.05.2012|13:30
Успокоихте ме с тази статия, аз вече бях започнала да си мисля , че ще стана лесбийка.Благодаря:)
3
Не е посочен 02.05.2012|13:29
След като толкова много се тревожиш за мъжа си недей да раждаш естествено, роди със секцио и вагината ти няма да помръдне.
2
Не е посочен 02.05.2012|09:50
да,аз тъкмо за мъжа си се тревожа
1
Не е посочен 29.04.2012|16:08
Това за размера на вагината след раждане тормози само мъжете. Жените се справят без излишни емоции с промяната. Винаги има начин да си доставим взаимно удоволствие.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay