Планирането на сватба – мисията възможна – част II

Планирането на сватба – мисията възможна – част II

Сватбеният ден – най-чаканият и важен ден за всяка жена. Мечтаният миг, кулминацията в любовта или просто един от най-прекрасните дни в живота, в който вие сте принцесата.

 

Планирането му обаче може да съсипе нервната ви система и да ви превърне в педантична истеричка, особено ако сте от дамите, които имат още куп задължения в ежедневния си график, освен това да блеснат скоро в бяло под ръка с любимия. Затова ви трябва сериозен план, който да следвате стъпка по стъпка:

 

Продължение на част I

 

 

Изпратете е-mail покани

 

Традицията с хартиените покани е романтична, но все пак живеем в 21 век. Изпращайки и електронно съобщение, ще имате възможността веднага да получите отговор от гостите си и да придобиете бързо реална представа колко хора ще уважат или няма да уважат поканата ви. Така ще сте наясно дали в употреба ще влезе резервният списък с гости (виж част I).

 

Цветовата гама

 

Това зависи от сезона, през който сте решили да се омъжите, от мястото и естествено от личните ви предпочитания. Цветовете, които ще изберете ще повлияят на украсата, цветята, поканите и дори на шаферските рокли.

 

Изработката на сватбените покани

 

Най-важното е те да отговарят на стила и индивидуалността ви, както като дизайн, така и като съдържание. Можете да включите любим любовен цитат или стихотворение например.

 

Роклите на шаферките

 

Има 2 варианта. Единият е вие да изберете модела на роклите им и всички шаферки да бъдат облечени еднакво. Това не е задължително, но по този начин вашите момичета ще се отличават, а и би придало повече стил на церемонията.

Ако им се доверите и ги оставите сами да избират тоалетите е добре да им дадете някои насоки, относно стила и аксесоарите. Гримът и прическата също са важен щрих в цялата картина, така че не го пропускайте.

 

Избор на меню

 

Ресторантът, който сте избрали за празненството ще ви предложи различни варианти за менюто. Помислете обаче добре идеята за шведска маса. Гостите ви сами да избират какво и кога да ядат, без да са притиснати от времето за предястие, основно или пък десерт. Иначе трябва да сте наясно, че няма как да угодите на всеки вкус. Изборът на менюто е изцяло според вашите предпочитания. Относно алкохола-трябва да има от всичко. Поръчайте направо бутилки, в противен случай би ви излязло доста по-солено.

 

Шоу програма

 

Развлеченията на сватбата не свършват с ритуала в гражданското или церемонията в църквата. Истинското забавление тепърва предстои и именно вие и вашата половинка сте отговорни за купона.

Независимо дали ще наемете DJ или ще заложите на жива музика, трябва да им предоставите списък с любимите ви песни, които искате да прозвучат на сватбата. Не експериментирайте и не оставяйте подбора на друг, за да не останете разочаровани. Пък и много добре знаем, че от 5 клас знаете на коя песен искате да е първият ви танц като семейство.

 

Сватбената торта и цветята

 

Най-вкусната част от сватбата. Вие сте истинска щастливка, тъй като преди да изберете имате право да пробвате различни видове от сладките изкушения. Внимавайте, дами, скоро ще трябва да влезнете в булчинската си рокля!

Не хвърляйте луди пари за цветя, посъветвайте се с цветар, който да ви предложи различни видове аранжировка. Не прекалявайте с количеството, защото дори най-нежните цветя могат да се превърнат в кичозна украса.

 

Прическа и грим

Задължително направени от професионалист! Въобще да не се връзвате на приказките от типа „абе аз имам една приятелка, знаеш ли колко яко гримира“. Не! В този ден място за компромиси няма. Трябва да сте най-красивата на света. Ако стане издънка, повярвайте няма да можете да я забравите, ще имате около милион фотодоказателсва за нея. Така че разучете за добър гримьор и фризьор, след което си запишете часове за пробен грим и прическа. Това също е задължително. Колкото и да ви ги хвалят, вие трябва да направите генерална репетиция преди премиерата, наречена вашата сватба. Трябва да сте убедена, че жената в огледалото ви харесва толкова много, че бихте се оженили сама за себе си и когато непрекъснато чувате колко сте красива и неповторима, да знаете, че никой не ви го казва от куртоазия и/или лицемерие.

 

Фотограф

 

Вече споменахме за фотодоказателствата ... Един от най-важните дни в живота ви, естествено, че искате да запечатате всеки миг от него. Тук също трябва да се доверите на професионалист. Ясно е , че всички ще щракат с цифровите сапунерки, но професионалната техника и човек с усет за улавянето на момента ще ви осигури едни прекрасни снимки, които да показвате на децата и внуците си след време.

Същото се отнася и за оператора на камера, ако решите да има такъв. В този филм вие и мъжът ви сте главните актьори и ако искате да получите „Оскар“ ви трябва добър снимачен екип.

 

Следва продължение ...

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay