Планирането на сватба – мисията възможна - част I

Планирането на сватба – мисията възможна част I

Планирането на сватба – мисията възможна - част I

Сватбеният ден – най-чаканият и важен ден за всяка жена. Мечтаният миг, кулминацията в любовта или просто един от най-прекрасните дни в живота, в който вие сте принцесата.

 

Планирането му обаче може да съсипе нервната ви система и да ви превърне в педантична истеричка, особено ако сте от дамите, които имат още куп задължения в ежедневния си график, освен това да блеснат скоро в бяло под ръка с любимия. Затова ви трябва сериозен план, който да следвате стъпка по стъпка:

 

Определяне на бюджет

 

Решението колко пари ще отделите за специалното събитие е първото, което трябва да вземете.

От бюджета зависи мястото на сватбата, броя на гостите и цената на иначе безценната булчинска рокля. Обсъдете това с щастливеца, който скоро ще може да се нарече ваш съпруг и строго спазвайте финансовите рамки.

 

Изберете шаферките

 

Съберете приятелките си и им съобщете новината. Не, тук не говорим за моминското парти, а за „черната“ работа, която трябва да свършите преди това. Без значение дали ще имате една или десет шаферки, важно е да има, кой да ви помогне за организацията - от това какви да са цветята в ресторанта до това честно да ви каже,че роклята с обръч просто не е за вас и по-скоро бихте приличали на торта, отколкото на булка в сватбения ден.

 

Избирането на рокля

 

Да, това е може би най-трудното нещо, което ви предстои. За да се улесните сама, първо направете списък с магазините, които искате да посетите. Като започнете да търсите роклята мечта, ще разберете, че намирането й може да ви отнеме от един до шест месеца, но колкото и клиширано да звучи, когато я видите, ще разберете, че ТЯ е направена за вас.

 

Кого да поканим?

 

Грешка, роклята може би не е най-трудното. Ще трябва да преговаряте с любимия дали да поканите неговата пета братовчедка от Враца, заедно с петте й деца и мъжа й, които никога не са чували за вас, а още по- малко, затова че смятате да се обречете във вечна вярност. Не се изхвърляйте, достатъчно ще ви бъде, че собствените ви родители и най-близките роднини и приятели ще бъдат с вас в този ден. Вие също може да пропуснете съученичката, с която седяхте на един чин до 5 клас. Знам, че бяхте много близки, особено, когато решавахте задачи с дроби, но .... май не сте я виждали отпреди 4 години, когато случайно я засякохте в кварталния супермаркет, а преди това не я бяхте виждали от 10. Просто поканете хората, които наистина ще се радват за вас и биха проронили по някоя сълза (освен майка ви), докато изричате заветното „Да“. Няма лошо да имате и резервни гости, които да поканите, в случай че титулярите са възпрепятствани.

 

Датата и мястото на сватбата

 

Имайте предвид, че хубавите места са резервирани месеци по-рано, но все пак не отхвърляйте нито един вариант преди да го проверите. Предварително обсъдете с годеника си няколко примерни дати за събитието, за да можете да бъдете конкретни в питанията си за резервация. Изгответе топ 10 лист на най-добрите ресторанти, подходящи за сватбата ви според бюджета и броя на гостите. Един статус във Facebook например от типа „ Търся перфектното място за сватбения ми ден. Моля помогнете!“ би свършил изумителна работа. Има и сайтове със синтезирана информация, които биха ви помогнали.

След като знаете на кои места е свободно на избраната от вас дата, е хубаво да ги посетите, за да добиете лични впечатления. Питайте за всичко, което ви интересува. От менюто, което биха могли да ви предложат до това в колко часа затваря ресторантът. Накрая ви остава просто да изберете.

Резервацията в църквата и кметството е доста по-лесна работа. А може да пожелаете всичко да се случи на едно място, за ваше и за удобството на гостите ви.

 

Следва продължение ...

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay