През новата година си обещавам да вярвам в себе си!

Защото често нямам вяра в силите си

През новата година си обещавам да вярвам в себе си!

В края на всяка година и пристъпвайки прага на Новата година хората обичат да си обещават различни неща. Доста често не ги изпълняват, но има и такива, които имат волята да ги доведат до край. Най-често желанията са свързани с това да отслабнат, да имат повече пари, да спрат вредните навици като пиене и пушене, да отделят повече време за себе си..

Та и аз седнах и се замислих какво да си пожелая и наистина да го изпълня. Тривиалните неща не ме привличаха, защото от диета нямам нужда, не пуша, а пиенето е намалено до минимум. И какво – излиза, че съм съвършена? Е, повярвайте ми, не съм.

Мислих няколко дни, докато изведнъж ми просветна. Да, имам светло, прекрасно обещание, искам промяна.Обещавам си да.. вярвам винаги в себе си и да отстоявам интересите си.

Казвали са ми, че понякога съм прекалено срамежлива и неуверена, че като че ли не ми стиска да грабна триумфалната награда, а имам качествата за това. И наистина, понякога съм много плаха за някои неща, неуверена, мисля си, че едва ли съм направила нещата както трябва.

Винаги ми е трябвало много малко, за да успея и да постигна нещо значимо. Изпускала съм възможности, само защото съм си казвала, че няма да мога да се справя.

Понякога ме е било яд на мен самата, че не вярвам в себе си. Като се замисля, имам всички нужни умения, за да постигна забележителни успехи през живота си, но ниската самооценка, това, че си мисля, че другите са по-по-най, в сравнение с мен, ме е спъвало и тласкало надолу.

Миналата година срещнах едно момче, което също имаше своите питанки дали животът му ще протече по начина, по който си го е представял някога. Интересното е, че тогава аз повярвах в него и го подкрепих, а през тази година, когато той вече си стъпи на краката,и той направи същия жест към мен. Моят приятел постоянно ми повтаря колко ценен и стойностен човек съм, искрено се възхищава от силните ми качества, но ми посочва и тези неща, в които не съм добра. Не, не го прави като упрек, а ми казва какво трябва да направя , за да подобря тези свои слабости. Той ме учи да се харесвам такава, каквато съм.

Вървейки с него, рамо до рамо, знам, че никога няма да бъда оставена да падна! Знам,че това ще е човекът, който винаги ще ми дава реална оценка за мен.

Обещавам си.. всъщност май вече си обещах. По-скоро трябва да благодаря!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay