Причини да не правите секс със съпруга си

Причини да не правите секс със съпруга си

Вие сте от онези двойки, които правят секс веднъж или два пъти за шест месеца или дори една година? Ако това е факт във вашите отношения, значи сте изправени пред проблем. 

Сексът е доста важен – поддържа вас и партньора ви емоционално и физически свързани. Като се има предвид, че сексът е това, което свързва двама души, освен любовта, е необходимо да се оценят факторите, които причиняват значителна липса на интимност. Следователно ви предлагаме няколко често срещани причини, поради които може да избягвате секс с партньора си.

Стрес, безпокойство и ниско самочувствие

Това са едни от водещите фактори, които обясняват загубата на сексуално желание при мъжете и жените. При стрес на работа, забързано ежедневие и от време на време проблеми с ниското самочувствие е трудно дори да се мисли за щастие и удоволствие, да не говорим за секс. Финансовите проблеми и несигурността са друга основна причина стресът да ви завладее изцяло.

Предишни неразрешени конфликти

Когато стари противоречия излязат на преден план, може да стане грозно. И да не говорим, че става все по-трудно да се чувствате привлечени от партньора си. Нужно е да успокоите страстите, за да можете да ги разгорите отново, но този път в спалнята.

Загуба на либидо при всеки от партньорите

Ако някой от партньорите се сблъсква със значителна липса на сексуално желание, това може да бъде дразнещо и за другия партньор. Въпреки че тук никой не е виновен, другият партньор може да обвини половинката си за липсата на интимност във връзката. И несъмнено това ще доведе до допълнителни разриви в отношенията.

Основни проблеми в отношенията

Ако някой от партньорите е изневерил, излъгал е, наранил или предал другия, тогава сексът определено ще остане на заден план. В такива случаи решаването на емоционалното несъответствие става първият приоритет, а не каквато и да е физическа връзка.

Злоупотреба с вещества и зависимости

Всяка форма на злоупотреба с вещества, която включва алкохол и наркотици, е основна заплаха за успешния сексуален живот. Пристрастяването към порнографията може да изобрази нереалистични и нездравословни очаквания от партньора, които могат да разрушат емоционалните и физически параметри на връзката. Също така може да повлияе до голяма степен на сексуалното представяне на човек.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay