Просто жена

В търсене на истинската жена

Тя оглежда косата си във витрините на магазините, за да се увери за пореден път, че скоро наистина трябва да отиде на фризьор. Лакът на ноктите ѝ е леко изтъркан - просто след 12-часов работен ден не намира сили за него. Тя пази в дъното на гардероба си чифт изтъркани дънки, в които някога се е побирала, и един ден смята да го направи отново. Започва диета, когато луната е пълна, и я свършва след няколко часа, знаейки че няма сила, която да я отдели от вкусната храна. Тя прилича на всяка една от нас и се бори с живота ежедневно, по свой си начин. Мечтае, дерзае, тъгува, понякога е объркана, понякога щастлива. Тя е истинската жена - тя сме ние.

Тук няма да говорим за онези безхарактерни и безцелни момичета, които вълнуват масово обществото. Тези жени не заслужават вниманието ни, нито честта да бъдат толкова обсъждани. Те съществуват там някъде навън, живеят по съвсем улеснен начин и в никакъв случай не се борят с живота. Стига толкова за тях, те са окей, и в момента разглеждат новите колекции на топло в мола.

Тези, които заслужават да бъдат обсъждани са истинските жени. Аз познавам не малко такива, и всяка една от тях заслужава искрени адмирации. Защото се бори всеки ден. Ако се огледате, ще ги видите. Те са навсякъде - това може да е секретарката във вашия офис, която дава половината си заплата, за да си плати наема, а останалата половина, за да оцелее в града. Това може да е жената, която ви продава кутията цигари в магазина, а вкъщи отглежда своето дете сама. Може да е жената, която седи срещу вас в момента - погледнете я и се замислете, какво ли се крие под този поглед.

Противно на повърхностните вярвания, истинската жена не задължително изглежда като от каталог на Victoria's Secret. Размерите ѝ са далеч от 90/60/90, а самочувствието ѝ често се губи сред билбордовете на разголените хубавици. Понякога е неуверена, защото е недооценена. Може да не умее да готви, пере и чисти, но знае как да оцелява въпреки това. Не се побира в рамки, и не прилича на филмовите героини. Тя се осмелява да бъде себе си и оценява тази смелост у другите.

Тя не е съвършена, просто защото е истинска. Точно като нас самите.

235 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay