Раздразнителните и избухливи жени правят мъжете по-здрави

Време е да покажем жестоката си страна

Раздразнителните и избухливи жени правят мъжете по-здрави

Лошият темперамент на жената вече не е причина за безпокойство. Ако партньорът ви постоянно ви казва да спрете да бъдете толкова "дразнещи", прочетете му тази статия.

Проучване разкри, че жените със силни характери трябва да се разглеждат като истински скъпоценни камъни от своите щастливи партньори. Според това проучване, тези жени всъщност биха намалили риска от развитие на здравословни състояния като диабет при техните партньори.

Ползите от лошото настроение

Негативните последици от наличието на силно изразен характер са спорни, но със сигурност има своите ползи. Точно това разкриват проучвания, проведени от специалисти от Мичиганския държавен университет и Чикагския университет. Те анализират дали лошото настроение може да повлияе върху здравословното състояние на хората, като се фокусират върху потенциала за развитие на диабет.

Какво да се вземе предвид

В проучването участват общо 1228 души и техните партньори. Двойките били попитани за степента на удовлетворение, което чувстват в отношенията си, колко са щастливи с партньора си и дали прекарват свободното си време заедно. Те отговарят и на въпроси за доверието и откритостта, които имат помежду си, както и за исканията и критиките към тях.

Резултатите се различават при мъжете и жените

Качеството на връзката варира в зависимост от пола на участниците. Жените, които съобщават за по-положителна среда, имат намален риск от развитие на диабет в бъдеще. Учените, които стоят зад проучването, обясняват, че това се случва, защото те са по-наясно с начина, по който взаимодействат със своите партньори, което има значителен ефект върху тяхното метаболитно здраве.

Контролът е ключов

Данните относно мъжете обаче изненадали изследователите, тъй като всъщност били противоположни на тези на жените. Мъжете, които съобщават, че са в отношения с жени, които обичат да имат постоянен контрол и които са ги критикували или са отправяли многобройни изисквания, показват по-малка вероятност за развитие на диабет по-късно в живота.

Регулирано поведение

Тези мъже не само имат по-нисък риск от развитие на диабет, но и по-големи шансове да контролират нивата на захар след появата на диабет. Учените подчертават факта, че това не е резултат от интензивни и конфликтни отношения, а по-скоро резултат от усилията на човек да следи здравето на партньора си, което се превръща в критика или искания.

Знак за интелигентност

Жените, които имат лош нрав, обикновено вземат по-добри решения, защото според проучване, проведено от Психологическото училище на Южен Уелс, те са по-умни. Работата е там, че те са много по-скептични, което ги кара да правят по-обективни и анализирани решения. Освен това те знаят как да формулират по-убедително и ефективно послание. Може би затова техните партньори обръщат повече внимание на тях и в крайна сметка имат по-добро здраве.

Тъмната страна на лошия характер

Жена със силен характер може да има някои предимства, когато се опитва да вземе решение. Въпреки това, според проучване, направено от Хуан Мануел Ромеро Вила, автор на He Who Gets Fat, хората, които обикновено са в лошо настроение, са склонни да качват килограми. Това се случва, защото телата им освобождават адреналин и кортизол, които причиняват възпаление и, като резултат, не са в състояние да отделят енергия, която ги кара да наддават тегло.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

19 10
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay