Реших да спя само по два часа на ден. Ето какво се случи

Реших да спя само по два часа на ден. Ето какво се случи

"Знам колко ценно е времето. Аз съм един от онези хора, които имат режим "Трябва ми повече време". Това ми се случва най-вече, защото обичам да приемам нови проекти, преди да завърша старите. Натрупвам много работа и всяка секунда става все по-ценна. Иска ми се да има повече от 24 часа в деня. И тъй като не мога да променя това, реших сам да създам това допълнително време. Как? Като прекарвам само 2 часа на ден в сън.

Ето и какви бяха резултатите:

Понеделник:

Реших да започна експеримента си в началото на седмицата. Както се казва, понеделник е добър за започване на нови неща и прилагане на нови правила по отношение на дневния Ви режим. Разбих 2-часовия си сън в 20-минутни дрямки. Първите резултати бързо се проявиха.

Мислех, че непрекъснато ще се прозявам и ще търся кафе. Но всъщност беше точно обратното. Бях фокусиран, заспивах и се събуждах след дрямката без никакви проблеми и се чувствах отпочинал.

Вторник:

Ситуацията започна да се променя на втория ден. Моята производителност не беше толкова висока. Не исках да работя, само чаках да дойде време за нова дрямка и затова изпълних само част от редовните си задължения.

Но мозъкът ми все още работеше бързо. Прекарвах по-малко време в изучаване на нова информация и намирах  интересни решения на всеки 5 минути. След това не знаех какво да очаквам.

Сряда:

Състоянието ми не се промени в този ден. Бях като зомби и светът около мен престана да ми носи радост. И нямаше да знам какво да правя, ако нямаше една положителна промяна. Моята производителност стана по-висока. Най-накрая имах онези допълнителни часове, за които мечтаех. Успях да завърша всичките си проекти и дори имах идеи за нови.

Въпреки факта, че успях да направя всичко това, не почувствах радост или облекчение. По-точно, не усетих нищо. Моето емоционално състояние беше далеч от добро, което се отрази на комуникацията ми с хората. Не исках да виждам, да се срещам или да говоря с никого, дори и само за няколко минути.

Четвъртък:

През този ден имаше повратна точка. Тялото ми беше свикнало с новия режим и се чувствах добре. Дори новата ми рутина ме направи щастлив.

Вече не прекарвах време в празни мисли какво да правя, а напротив, организирах нов график. Определих време за четене, медитация, изпълнение на определени задължения, обучение и други дейности. Чувствах се жив, но малкото, но постоянна умора все още ме сриваше.

Петък:

През този ден изобщо не изпитвах радост. Бях депресиран и усетих, че всичко се е превърнало в монотонен цикъл. Струваше ми се, че губя ума си. Когато погледнах в огледала видях изтощен човек с големи торбички под очите и сивкава кожа.

Плюс това, моята производителност спадна. По време на експеримента определено направих повече, отколкото през последните няколко седмици, но беше скучно и механично. Вече не бях доволен от това, което обичах да правя преди. Както разбирате, този ден беше труден за мен. И аз, разбира се, започнах да мисля, че експериментът ми не е толкова добра идея. В един момент имах желанието да се предам, но все пак продължих.

Събота:

В почивния ден реших да се отпусна. А по-късно разбрах, че това е лоша идея. Успях да направя много: Ходих в парка, карах велосипед и отидох на концерт. Без работа имах много свободно време. Времето започна да минава толкова бавно, че станах по-сънлив.

Но имаше едно интересно нещо. Срещнах се с моите приятели, които ме попитаха защо правя това. И тогава внезапно осъзнах, че не знам как да отговоря. В края на краищата вече бях изпълнил всичките си задачи за работата, поради което исках допълнително време. Поради тази причина можех да спра експеримента в петък, но исках да стигна до края.

Неделя:

В неделя провалих експеримента си и благодарение на алармата, която не работеше, спах 12 часа. Спах добре, почувствах се отпочинал, светът около мен вече не беше сиво петно. Отново бях жив и това беше невероятно чувство. Бях готов да се наслаждавам на живота, на себе си и на света.

Заключение:

Спомняйки си тези 6 дни, не мога да кажа, че този експеримент беше ужасен. Въпреки че резултатите бяха спорни. На пръв поглед всичко беше страхотно и за 5 дни изпълних месечния си план. Но бях толкова уморен и изтощен, че това се отрази на качеството на работата. И трябваше да повторя много от задачите.

А що се отнася до моето здраве и външен вид, тук имах разочароващи резултати. Започнах да изглеждам много по-зле и по-възрастен от реалната си възраст. Въпреки редовните тренировки, качих килограми. И някъде около средата на експеримента започнаха ужасни главоболия. Но всичко се върна към нормалното, след като експериментът свърши."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay