С какво се сблъскват жените, решили да не стават майки

С какво се сблъскват жените, решили да не стават майки

Тъй като времената се променят, много жени избират да изживеят живота си, без да родят деца. Не е изненадващо, че често някои жени са притиснати от обществото да раждат, за да имат "семейство". 

В древни времена жените са били свързани само с термина "създател на бебе", т.е. единствената им цел в живота е била да раждат деца и бъдат добри съпруги и майки. И така, на жените им е било втълпявано, че амбициите и целите не са нищо в сравнение с щастието, което децата и семейството им осигуряват.

Но докато жените се освобождават от маншетите на патриархата и потисничеството, те постепенно започнаха да повишават глас и ясно да заявяват какво наистина искат за себе си в своя живот. И за изненада на много хора, раждането на деца не винаги е първият приоритет за много жени.

Причините, поради които една жена не иска да стане майка, са много. Моменти като финансово планиране, здравословни проблеми или просто липсата на майчински инстинкт допринасят за това защо жените да не желаят да имат деца. Нежеланието за деца може да произтича и от психологически реакции, като например жени, които са се сблъскали с емоционална травма от насилие от родителите си или пък преживяно сексуално насилие в ранна детска възраст. Това ще създаде у тях безпокойство и страх да не станат лош родители като техните собствени.

Въпреки такива чувствителни моменти, жените също се чувстват по някакъв начин принудени да създадат семейство поради постоянния въпрос, който често бива задаван от околните, какво ще стане с тяхното бъдеще. Хората започват да споменават възможностите на самотното бъдеще, особено когато жената е в по-напреднала възраст. Такива жени също често биват определяни за егоисти, защото не искат да се грижат за някой друг.

Правилно е да приемаме заявката на една жена, че не иска да става майка. Подиграването на решението им е осъдително. Последното нещо, което тези жени искат и трябва да чуят, е оценка за избора им да родят или не. Изборът да бъдат в брак без деца е решение, което зависи само от двама души – жената и нейния съпруг.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay