Само 90 млн. долара ви делят от мечтания нюйоркски живот

Най-скъпата къща на Манхатън се продава!

Френска готическа градска къща в Манхатън е на път да се превърне в най-скъпият имот на пазара в Ню Йорк, и то за всички времена. Къщата се намира на 80-та улица, № 4, в изключителна близост до известните 5-то Авеню, музея "Metropolitan” и Сентръл парк.

В края на 90-те години на XIX век търговската верига на Франк Уулуърт се разраства скоростно и той има възможността да наеме Чарлз Пиерпонт Хенри Гилбърт, известен архитект на имения и къщи във френски готически стил, който тъкмо завършва сграда на 5-то авеню и 79-та улица, известна днес като Украинския институт. Уулуърт възложил на Гилбърт задачата да построи къщи на 80-та улица в източната част на горен Манхатън (Горен Ийст Сайд) за трите му дъщери Една Хътън, Хелена МакКан и Джеси Донахю.

Къщата, която днес се продава за 90 млн. долара, е тази на Хелена МакКан и е в съседство с другите две. През 1995 г. същото това разточително имение е купено за 6 млн. долара от известната бизнес дама Люсил Робъртс, собственичка на популярни фитнес центрове в САЩ.

Тя запазва доброто състояние на имота и най-вече интериора му, което не е лесна задача, имайки предвид, че просторното жилище, с обща площ от около 5 500 кв.м., разполага с 10 спални, 11 бани и 3 кухни. Акцентите на ценния имот са трапезария, която може да настани около 50 души, огромна камина, дървена библиотека с площ около 11кв.м, мокър бар и гримьорна на третия етаж, фитнес салон, голям апартамент с две дневни и гардеробни на четвъртия етаж. На петия етаж са разположени 2 големи спални с бани с вана и фитнес салон, а шестият етаж е наскоро построен и е проектиран за частен офис с баня и гримьорна. Седмият етаж е за персонала, който може да се шири удобно в две спални с баня и отделна кухня. До всички етажи има и достъп с асансьор.

За целият този лукс, перфектна локация и славна история - 90 милиона долара са дори много. Само за сравнение, предишните рекорди за най-скъпи жилища в Манхатън държат имението Харкнес, продадено на Дж. Кристофър Флауър за 53 милиона долара и настоящето жилище на Карлос Слим за 44 милиона долара. Ето защо ще бъде истинска сензация ако къщата на Уулуърт се продаде за 90 милиона.



 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay