Само в Китай: Поставихая таймери над женските тоалетни на ключов туристически обект

Само в Китай: Поставихая таймери над женските тоалетни на ключов туристически обект

Популярен обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО в Китай вече има монтирани таймери в тоалетните, които показват продължителността на използване на тоалетна кабина.

Пещерите Юнганг в град Датонг, провинция Шанси, които милиони туристи посещават всяка година заради своите 252 пещери и 51 000 статуи на Буда, са в новините заради дигитализираните си тоалетни.

Когато кабинката не е заета, пикселният LED екран показва думата "празен" в зелено. Ако се използва, той показва броя минути и секунди, през които вратата е била заключена.

Съобщава се, че оригиналното видео е заснето от посетителка, която го е изпратила на Xiaoxiang Morning Herald.

Само в Китай: Поставихая таймери над женските тоалетни на ключов туристически обектxxcb.cn

"Намерих го за доста напреднал технологично, за да не е нужно да се редите на опашка отвън или да чукате на вратата", цитира вестникът думите на посетителката. "Но също така го намерих за малко неудобно. Имах чувството, че ме наблюдават.”

Съобщава се, че член на персонала на атракцията каза на Xioxiang Morning Herald, че таймерите са инсталирани, за да се справят с увеличаването на посетителите на атракцията - и това включва съоръженията в туристическия обект.

"Те не са там, за да контролират продължителността, през която можете да използвате тоалетните. Невъзможно е да изритаме някого по средата. И ние не поставяме ограничение във времето като пет или 10 минути за това колко дълго човек може да използва тоалетната", казват от обекта.
Вписани като обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 2001 г., будистките пещери Юнганг са една от най-големите атракции в северната китайска провинция Шанси. Живописната зона се похвали с 3 милиона посетители през 2023 г., рекорд за туристическия обект и значително увеличение от втората му най-натоварена година през 2019 г. (с 1,98 милиона посещения).

А Yungang Buddhist Grottoes обновява не само своите тоалетни. През последните години служителите въведоха нови представления и добавиха нови мини-атракции в района, за да повишат привлекателността му.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay