Сексотийки, които въобще не са верни

Няколко мита за секса, пенисите и либидото, измислени кой знае от кого

Сексотийки, които въобще не са верни

Сексът отдавна не е тема табу. И двата пола свободно обсъждат пикантни подробности от интимния си живот с цел да го подобрят или просто да се похвалят с незабравимите си креватни преживявания.

Въпреки това в градския фолклор все още битуват някои митове за сексуалните взаимоотношения между двама души, които биват приемани от много хора за чиста монета.

Пик в сексуалната активност
Твърди се, че пикът в сексуалната активност настъпва при мъжете и жените настъпва в различен етап от живота. Обикновено се приема, че разликата във възрастта, в която двата пола изпитват най-силно желание, е около 10 години.

Това обаче изобщо не е вярно, както вероятно знаете от собствен опит. Либидото зависи от редица други фактори като стрес, напрежение, умора, чувства към конкретния партньор, продължителност на връзката, честота на сексуалните контакти… Неговата сила се променя със седмици, а не с години - и мъжете, и жените понякога нямат желание за интимни мигове с половинката.

Менструацията изключва забременяване
Може би някои от вас по трудния начин са научили, че това твърдение не е вярно. Вероятността "изпратените” от мъжа сперматозоиди да срещнат някоя нищо неподозираща яйцеклетка е огромна. А резултатът от тази среща може да преобърне живота ви, затова по-добре не разчитайте на менструацията като на контрацептивен метод…

Сърдечен удар по време на секс
Според редица учени подобен инцидент е невъзможен, защото по време на полов акт в човешкия организъм се случват процеси, които са полезни за сърдечно-съдовата система. Ако някой по принцип страда от проблеми със сърцето, може да получи удар по време на секс. За останалите хора обаче вероятността това да се случи именно тогава не е по-голяма, дори напротив.

Семейните двойки не се самозадоволяват
Това твърдение е измислено от някой абсолютен идеалист. Хората, които са сключили брак, мастурбират по-често, отколкото необвързаните. Обяснението на този факт обаче не се крие в незадоволителния сексуален живот. Просто семейните мъже и жени са по-склонни да изучат своето тяло и след това да получат максимално удовлетворение от секса с партньора си.

Сексотийки, които въобще не са верни

Всички мъже изневеряват
Първо - не всички. Второ - не само мъжете го правят. Според статистиката двата пола изневеряват по равно и това се влияе от други фактори, а не от пола. Всяка дама може да бъде успешна прелюбодейка, стига да си го науми. По-скоро характерът на човек, неговата привързаност към настоящия му партньор, както и разбиранията му за морал и ценности оказват влияние върху подобно решение.

Жените се възбуждат от готвещи мъже
Може би на пръв поглед подобно твърдение изглежда достоверно. Оказва се обаче, че двойките, в които мъжът върши домакинска работа като готвене, чистене или пране, правят много по-рядко секс от онези, в които той предпочита да ремонтира дома или автомобила си. Може би въпреки еманципацията, дами все още се възбуждат повече от силни и сръчни, а не от послушни мъже.

Сексуалното желание при мъжете е по-силно
И това не е точно така - отново зависи от партньора. Повярвайте ни, знаем от личен опит. Когато една жена желае някого, тя не се спира пред нищо. В случай че сте мъж и смятате постоянното главоболие на половинката ви за нещо нормално, по-скоро се замислете за качеството на сексуалния ви живот. Може би не се стараете достатъчно да я задоволите?

Големи ръце, голям пенис
Връзка между големината на мъжките крайници и размера на пениса просто не съществува. Тук отново има шанс вече да сте се връзвали на този мит, измислен от някой с 48 номер обувки и малък член. Ако обаче все още не сте ставали негова жертва, запомнете от нас - наистина двете неща не са свързани по никакъв начин.

А, и още нещо - и без това размерът не е от значение. Прочетете нашата членциклопедия, за да се уверите в това!

Jenite си говорим за секс и във Facebook!

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay