Собствениците на котки са по-интелигентни

Собствениците на котки са по-интелигентни

Кучетата запазват позицията си на най-добър приятел на човека, но се оказва, че притежаването на котка може да показва много интересни факти за техните собственици.

Нашите домашни любимци са отражение на нашия начин на живот

Освен удивителните способности на котките да помагат на хората да намалят стреса, да преодоляват трудностите и да се справят със загубата, да имаш пухкав котешки приятел казва много за характера и личността ти като цяло.

Изненадващо, хората са склонни да изберат тези домашни любимци, които допълват начина им на живот и съответстват на техните навици. Неотдавнашно проучване от три големи университета (Университет на Флорида, Университет Карол и Университет Маркет) обяснява защо.

Самуел Д. Гослинг от Тексаския университет в Остин има идея да сравни собствениците на кучета с техните домашни любимци. Той успя да очертае някои общи черти между хората и техните най-добри приятели, но котките не били в списъка му.

След това, Denise D. Guastello, доцент в Carroll College заедно с Andrea D. Guastello и Stephen J. Guastello провеждат голямо и единствено по рода си проучване, което сравнява характерите на хората, които гледат кучета и на тези, които гледат котки. Основната идея била да се разбере връзката между човешките характери и техните предпочитания към вида домашни любимци.

Разликата между хората, които гледат кучета и хората, които гледат котки

Около 600 студенти били включени в проучването, където 16 психологически фактора били оценени от психолози. Тези фактори включват разсъждение, топлина, емоционална стабилност, жизненост, господство и т.н.

Въз основа на отговорите, дадени от участниците, проучването показва, че студентите, които са имали куче, са по-отдалечени и екстровертни, докато тези, които притежават котка, са по-чувствителни и креативни.

Има и друга черта, която изследователите забелязват в собствениците на котки - въпреки тяхната чувствителност, тези хора винаги са в състояние да отстояват интересите си и гледната си точка.

Всичко е свързано с интелигентността

Може би най-интересната черта, която била забелязана, е интелигентността. Хората, които отглеждат котки са по-високо интелигентни от тези, които са избрали куче за домашен любимец.

Любовта е ключът

В крайна сметка, без значение дали имате котка или куче за домашен любимец, важното е да се радвате на любовта и топлината, с които ви дарява.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay