Социалната мрежа на софиянци

Когато имате повече свободно време и по-малко идеи, ентусиастите от Social Sofia са насреща с решение

Социалната мрежа на софиянци

Социалният живот у нас се развива все повече, става все по-модерен и интересен. Заимстваме идеи от чужбина и сами създаваме свои, носещи типичния роден привкус. Умело съчетаваме модерното звучене с вековната традиция.

Преди време ви разказахме за група ентусиасти, които "доведоха" т.нар. speed dating и по нашите земи. Сега те са изправени пред ново начинание: да социализират София, да съберат и организират най-интересните събития с най-динамичните хора.

Криси е кълбо от ентусиазъм и енергия, а Светльо забърква смесици от мечти и реалност. Водещи на събитията са Лора и Цвети, които са усмихнати, слънчеви и много креативни.

Започват проекта Social Sofia, за да помогнат на хората около себе си да се чувстват добре, да се откриват един друг и да се сприятеляват. Най-важното за тях е да накарат участниците да са щастливи и непрестанно да се забавляват.

Какво е Social Sofia?
Social Sofia е социален клуб за хора, които искат да живеят интересно, да се забавляват и да разнообразят средата си от познати и приятели, да завързват нови контакти.

Как се роди идеята?
Идеята за клуба се роди съвсем естествено, в съответствие на времето и обществото, в които живеем. Работата и отговорностите поглъщат голяма част от ежедневието на хората, до степен, в която понякога не ти остава свободна минута за нови неформални контакти или просто не можеш често да виждаш приятели и познати, заради ангажиментите.

С какво социалната мрежа на София е по-различна от традиционните социални мрежи?
Social Sofia е една интересна алтернатива на онлайн социалните мрежи, тъй като контактите и събитията се организират "на живо”. Разговорите и приятно прекараното време зависят от всички хора, които присъстват и допринасят с интересите си, темите на разговор, усмивките и добронамереността си. Клубът се различава от другите социални мрежи и с това, че събитията не се организират за хора със строго определен интерес (например фотографи или дизайнери), а в тях може да се включи всеки, желаещ забавно изкарване с нови хора.

Как "работи" Social Sofia?
За да се включиш в Social Sofia попълваш кратка форма на сайта ни, с няколко въпроса с цел "да се запознаем” с теб. След одобрение на тази своеобразна кандидатура за членство, заплащаш месечна такса от 12 лв. След това можеш да създадеш свой профил в сайта и да посещаваш организираните през месеца събития. На повечето събития можеш да доведеш и приятел, а ако имаш желание можеш и ти да "водиш” събитие.

Има ли възрастови граници за участие?
Възрастовите граници са 25-40 години и 40-55 години. Допускаме и хора, извън тези рамки, като те могат да бъдат до 10% от общия брой членове.

Инициативата не крие ли опасности? Анонимните срещи, организирани в интернет, могат да доведат до нежелани последици.
Запознанствата в клуба крият точно толкова опасности, колкото всяка една среща с непознат, където и да е – в заведение, в офиса, на улицата. Събитията ни са групови, на обществени места и с присъствие на модератор. Нашите срещи не са анонимни, всеки профил на сайта е с подробна информация, а и на самите събития се запознаваме и споделяме общи интереси.

Към кого е насочена Social Sofia, имате ли специален таргет?
Social Sofia е насочена към хора с добро образование и доходи, които искат да обогатят средата си и да изживяват приятни моменти. Със сигурност хората, членуващи в клуба, са широкоскроени, толерантни и с разнообразни интереси.

Вие ли измисляте събитията или подбирате най-интересното, случващо се в столицата?
Събитията се организирани основно с фокус върху самото общуване и опознаване –  а то може да е просто една вечер в приятно заведение. Стараем се да включваме обаче и интересните събития в София – концерти, спортни активности, постановки. Разходки извън столицата също се включват в идеите ни.

Как се забавляват софиянци?
Както си искат! Градът предлага много и разнообразни идеи как да прекарваш свободното си време. Понякога може да липсва време да се организираш или ентусиазираната компания да не е налице, а точно тук е нашата роля.

Как виждате Social Sofia след година? А след 5?
След година виждаме Social Sofia достатъчно активна и интересна, за да правим събития, да кажем, през ден. След 5 години вече си мечтаем за Social Plovdiv, Social Varna и.т.н.

14 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 14.06.2012|11:30
Интересно дали ще има успех, тъй като българина няма навик да плаща за подобен род неща.
11
Не е посочен 14.06.2012|10:39
Стига с тези клюкарници!
10
Не е посочен 14.06.2012|09:11
и аз чета и се чудя...
9
Не е посочен 13.06.2012|16:46
толкова ли не могат да си говорят пък им трябва и социална мрежа?
8
Не е посочен 13.06.2012|16:03
7
Не е посочен 13.06.2012|16:02
Честит нов клюкарник на софиянци:)
6
Не е посочен 13.06.2012|14:54
Много добра идея...страхотна организация!Браво
5
Не е посочен 13.06.2012|14:31
Аз също.Но София ми е доста далеч, така, че каквито и екстри да предложи не мога да се възползвам от тях, за съжаление.
4
Не е посочен 13.06.2012|13:24
като направят social varna, ще се заинтересовам :)))
3
Не е посочен 13.06.2012|13:24
Да, това е успокояващо, колко са 5 години, ей сега ще минат като миг:) Ще доживеем и ние спокойно, вече може да не спадаме към младежите, но нищо, нали пък имаме деца:)
2
Не е посочен 13.06.2012|13:13
Много оригинално измислено, софиянци знаят как да живеят на макс, това е всепризнат факт.
1
Не е посочен 13.06.2012|12:50
Интересно. Чакаме и в други градове по-рано от 5 години.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay