Списъкът с гости за кралската сватба включва основно роднини на Уилям и Кейт

1900 гости на кралската сватба

Списъкът с гости за кралската сватба включва основно роднини на Уилям и Кейт

Множество короновани лица, държавни глави и дипломати, аристократи и приятели - така най-общо изглежда списъкът с гости за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Те поканиха близо 1900 души на тържеството, което цял свят очаква на 29 април в Уестминстърското абатство в Лондон.

 

Не се разкрива самоличността на всички поканени, но е ясно, че ще присъстват над 50 души от английското кралско семейство, както и около 40 представители на чуждестранни кралски семейства. На церемонията ще бъдат и 200 членове на правителството, на парламента, дипломати и представители на британската армия. Поканени са още 60 ръководители на чужди държави.

 

Сред членовете на кралското семейство вече е известно, че не е поканена херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън, бивша съпруга на принц Андрю. Основната част от гостите – над хиляда души – са близки и далечни роднини на двамата младоженци.  

 

Не всички от 1900-те поканени на церемонията в Уестминстърското абатство ще присъстват на приемите след това. Около 600 са получили покана от кралица Елизабет II за следобедно тържество в Бъкингамския дворец, а около 300 ще бъдат на вечеря там. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay