Събудете страстта от дълбокия ѝ сън

Рутина срещу страст

Събудете страстта от дълбокия ѝ сън

В началото връзката винаги е вълнуваща и свежа. С минаване на времето обаче, ако въобще ви остане време за секс, в най-добрия случай е в мисионерска поза. Така ли трябва да бъде наистина? Или трябва да направим усилие да се раздвижим и да станем по-авантюристични.

 

Какво казват експертите по въпроса:

 

В началото на връзката много от компонентите, които зареждат сексуалното желание са там естествено – мистерия, вълнение, новост, фантазия и т.н. Адреналинът ни скача, когато правим секс с нов партньор; по-авантюристични сме и отворени и си даваме време да проучим новата територия – емоционално и сексуално. Нашето очакване е, че тази страст ще продължи завинаги.

 

Неминуемо обаче при повечето двойки се случва бракът и истинския живот започва да заличава лека по лека страстта и романтиката. Изведнъж ставаме много заети с всекидневни задачи – отглеждане на деца, кариера, грижа за по-възрастен родител. Остава много малко време за релаксация, камо ли изучаване света на еротиката. И въпреки това, много хора не спират да се притесняват и да си мислят: не би ли трябвало това да ни идва естествено и отвътре?

 

Понякога просто не се случва. Затова е необходимо да положим усилие, за да запазим или възродим страстите и еротичните чувства.

 

Трябва да намерим начини да създадем доза мистерия, вълнение, приключение. Нещо неизпитано до сега. В бизнесът наречен живот ден за ден, рутина и отговорности ние просто забравяме как се прави. За много от нас е трудно да сме натоварени по цял ден и вечер да се отпуснем до степен, в която сме готови за нови приключения. Авантюристичният секс е точно това – отърсване от ежедневните проблеми и пълно отдаване на момента.

 

Дефиниция за авантюристичен едва ли има – дали означава да извадим камшиците и белезниците в името на любовта? 

 

Всичко зависи от хората в конкретната връзка. За някои може да значи почивка за почивните дни или пробване на нова поза. За други би могло да бъде осъществяването на дадена фантазия или секс на забранено място. За трети най-въздействащи може да се окажат секс-играчките.

 

Най-важното е двойката да съхрани интимността помежду си и да може да говори открито за желанията на двамата. Заедно да намерят път към задоволяване на нуждите и удовлетворяване на инстинктите и необходимостта от любов и секс.

 

Комуникацията е есенцията в една връзка и е ключова за запазване на желанието и страстта. Когато искате да споделите нещо на половинката си, не го формулирайте като оплакване, а по-скоро като предложение. Преди да дадете своите идеи, попитайте за неговите. Бъдете толерантни, отзивчиви и съчувствени, ако темата на разговор е леко неловка.

 

Изслушвайте желанията си и намерете златната среда, в която с много вълнение изпитвате нещо ново, което ще се хареса и на двамата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay