Учените твърдят, че двойките, които се карат много, наистина се обичат

Учените твърдят, че двойките, които се карат много, наистина се обичат

Според неотдавнашни проучвания 44% от женените двойки смятат, че споровете повече от веднъж седмично им помагат да поддържат здрави и продуктивни отношения от дълго време. Всъщност двойките, които спорят често, но винаги по мирен начин, са по-склонни да останат заедно, защото въпреки всички малки недоразумения те знаят, че любовта им е силна и искрена.

Ето защо карането от време на време може да бъде добро за вашите взаимоотношения:

1. Караниците са знак за зряла връзка

Постоянното избягване на конфликти определено не е най-добрият начин за изграждане на дълготрайни отношения. Напротив, ако можете да говорите ясно, когато говорите, това означава, че сте готови да отведете любовта си на друго ниво.
Зрелите хора не прибягват до атаки или крясъци. Вместо това те винаги се опитват да постигнат компромис и да подобрят връзката си с помощта на здравословен аргумент.

2. Това, че се карате означава, че ви пука

Разбира се, би било много по-лесно просто да си затворите очите за някои навици на партньора ви, които ви карат да се побъркате. Но фактът, че сте готови да издържите на цялата болка и дискомфорт на караниците, за да получите по-добър резултат в бъдеще, може да е знак за вашата истинска любов.
С други думи, скандалите означават, че сте загрижени. 

3. Споровете правят комуникацията по-лесна

За да създадете доверие в отношенията си, не бива да мълчите. Напротив, необходимо е да говорите с партньора си, да поемете отговорност за действията си и внимателно да се изслушвате.
Тъй като спорът е една от основните форми на комуникация и най-честната, тя наистина помага да засилите чувствата на интимност, доверие и връзка и да научите партньора си как да общува с вас по по-продуктивен начин.

4. Караниците са знак за здравословна връзка

Психолозите вярват, че има 7 ключови точки за здравословна и щастлива връзка и спорът е един от тях. Всъщност, ако една двойка никога не се кара, това може да е знак, че нещо не е наред.

Споровете помагат на двойките да преосмислят своите ценности и чувства, като обсъждат нещата, които са важни за тях. 

5. Караниците правят връзката ви по-силна

Когато спорите с партньора си, няма значение дали печелите или губите. Най-ценното е, че научавате много за него и още по-важно за себе си.
Малките конфликти помагат на хората да разкрият истинската си природа и да покажат на партньора си как да се справя с него. И ако успеете да преодолеете всички предизвикателства заедно, ще научите как да укрепвате връзката си.

6. Двойките, които се карат, остават заедно по-често в сравнение с тези, които не се карат

Според някои проучвания най-голямата грешка, която двойките обикновено правят, е избягването на споровете- често чувстваме, че нещо не е наред, но не казваме нищо. И тази лоша комуникация се превръща в най-честата причина за разделите.
Въпреки че може да вярвате, че обсъждането на чувствителни въпроси няма да направи нищо добро за вашите отношения, това всъщност не е вярно. Караниците ви позволяват да се съсредоточите върху проблемите си и да ги разрешите, преди да станат твърде големи. Ето защо двойките, които спорят, остават заедно за дълъг период от време.

7. Караниците разкриват вашата страст

Някои двойки наистина се наслаждават на скандалите, защото подсъзнателност знаят, че скандалът е знак за тяхната страст. Важно е обаче да завършите спора по приятен начин.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay