Франция излезе със закон за защита на жените, които кърмят публично

Франция излезе със закон за защита на жените, които кърмят публично

Кърмата е от съществено значение за кърмачетата, казват проучванията. Кърмените бебета имат по-силна имунна система, по-ниска честота на заболяванията и по-малко хоспитализации. Кърменето обаче продължава да бъде спорен въпрос. Жените, които кърмят публично, са подложени на преценки и обиди.

Ние искаме да споделим закон, който френското правителство наскоро прие, който ще защити жените, които решат да кърмят публично.

Франция излезе със закон за защита на жените, които кърмят публично

Новият закон ще глобява тези, които възпрепятстват кърменето

По-рано Франция нямаше закон относно кърменето на обществени места. Въпреки че нямаше пряко ограничение, жените все още се сблъскваха с негативизъм, докато кърмеха публично. Но сега изглежда, че това започва да се променя. Народното събрание на Франция наскоро предложи създаването на закон, който да наказва тези, които възпрепятстват кърменето. Законът ще третира опита за предотвратяване на кърменето на жена като престъпление и ще наказва нарушителите с глоба от 1500 евро (1780 долара).

Законът е от решаващо значение за безопасността на жените

Необходимостта от установяване на този закон стана ясна, след като наскоро се случи неприятен инцидент с майка, която кърми публично, докато чака на опашка. Тя кърмела бебето си и била обидена от жена, която също стояла на опашката. Майката Маглис намерила смелост и сила да говори за своя опит онлайн. Нейната история стана вирусна и подтикна правителството да предприеме действия по въпроса.

Целта му е да промени начина на третиране на кърменето

Законът се стреми да внесе положителни промени в начина, по който хората виждат кърменето и отношението към кърмещите майки. Правителството е на път да обучи хора, които да работят на обществени места съгласно този нов закон. "Повишаването на осведомеността и обучението на хората, които работят на обществени места, също е важно", казва един от законодателите.

Законът обаче защитава повече тези, които работят на обществени места, но и обществото като цяло. Ще стане ясно, че кърменето не е неприлично. "Срамно е да пиша това, но в това почти систематично се обвиняват [кърмещите] жени", казва тя.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay