Хората, които винаги закъсняват, живеят по-дълго

Хората, които винаги закъсняват, живеят по-дълго

Със сигурност всеки от вас има поне един познат или приятел, който абсолютно винаги закъснява. Постоянното закъсняване се счита за изключително лоша черта, но се оказва, че всъщност има полза от това. Според ново проучване на експерти от Харвард, закъсняването всъщност може да бъде полезно за вашето здраве.

Имаме добри новини за тези от вас, които винаги закъсняват. Оказва се, че закъсняването не е чак толкова лош навик.

Хората, които закъсняват, са по-малко стресирани

Тези, които хронично закъсняват, се възприемат като по-малко отговорни от тези, които винаги са на време, но добрата страна на закъсняването е, че вероятно ще живеете по-дълго. Причината е обяснена от експертите от Харвардското медицинско училище, които заявяват, че хората, които закъсняват през цялото време, са по-склонни да бъдат по-спокойни в живота, отколкото тези, които винаги са навреме.

Закъсняващите хора не позволяват на неща като крайни срокове или напредване на времето да диктуват настроението им и в резултат на това се чувстват по-малко стресирани. За разлика от хората, които винаги са навреме, закъсняващите хора не позволяват на времето да ги стресира. В резултат на това тези хора имат по-малко шансове да страдат от проблеми със здравето, свързани със стреса, високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания.

Хората, които закъсняват, са по-щастливи

Закъсняването също е свързано с оптимизъм и по-високи нива на ентусиазъм. Това е така, защото хората, които закъсняват, често мислят, че могат да зачеркнат цял списък със задачи, тренировки или каквото и да е, и все пак успяват да стигнат до срещата си навреме. Въпреки че преценките им за времето често са грешни, оптимистичният им поглед върху живота има някои наистина важни дългосрочни ползи.

Хората, които закъсняват, са по-умни

Закъсняването е показател за по-висока интелигентност. Изследване, проведено от психолога Джеф Конте, предполага, че хората, които винаги закъсняват, са склонни да вършат много задачи, което показва, че може да са по-добри в решаването на проблеми, когато са изправени пред предизвикателство.

Винаги закъсняващите хора също са способни да измислят добри решения по-бързо, тъй като са свикнали да мислят в движение и винаги са изправени пред крайни срокове. Това ги прави по-продуктивни от хората, които винаги се стремят да стигнат някъде навреме.

Хората, които закъсняват, живеят по-дълго

Като обобщение, тези, които винаги закъсняват, са по-малко стресирани, по-щастливи са и изглежда, че са по-умни. И като се има предвид, че тези, които са по-спокойни, са по-малко склонни да страдат от заболявания, свързани със стрес, изглежда, че закъсняването ви помага да живеете по-дълго, така че закъснявайте на воля!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay