10 неща, които трябва да знаете, преди да се разведете

Ето какво трябва да знаете, преди да поискате развод

10 неща, които трябва да знаете, преди да се разведете

Разводът е един сравнително дълъг процес, изпълнен с доста емоции. А когато един човек е емоционален, не може да мисли особено трезво. След като приключи, започвате да мислите за това върху какво ще се отрази, за нещата, които е трябвало да направите по различен начин и за нещата, които ви се иска да сте знаели по-рано. Ето какво трябва да знаете, преди да се отречете от брачния си обет.

  1. Как ще се отрази на децата

    Разводът се отразява на децата по различен начин. Има много фактори, които влияят на това- възраст, емоционална стабилност и т.н. Разводът може да бъде много травмиращ за едно дете, имайте го предвид. Никога не можете да предвидите как точно ще се отрази на детето, но може да бъде и много сериозно.

  2. Не трябва да замесвате приятелите си

    Например ако имате приятел адвокат, в никакъв случай не го наемайте да ръководи развода ви. Ще спестите доста пари от таксите за адвокат, но не е разумно приятелите ви да участват в това по какъвто и да било начин.

  3. Трябва всичко да бъде абсолютно ясно

    Дори да не сте в лоши отношения, не се знае дали утре няма да бъдете. Трябва всичко да е абсолютно ясно и чисто по между ви. Трябва всичко да бъде написано, не оставяйте нищо неизяснено, особено ако са замесени деца.

  4. Ситуацията с новите партньори е трудна

    Дори да нямате абсолютно никакви чувства един към друг, когато единият си намери нов партньор и иска да го представи пред децата, ситуацията става сложна. Обикновено родители не искат да има непознати хора около децата им. Бъдете подготвени, че е наистина трудно.

  5. Новият партньор може да промени бившия ви

    Доста често хората остават в добри отношения след развода, дори остават приятели. Но когато се появи новият партньор, всичко се променя, имайте го предвид.

  6. Необходимо е време

    Нужно е време, за да свикнете с всички промени, които разводът носи със себе си. Ще бъдете щастливи, няма да го искате обратно, но промените, които разводът носи със себе си са стресиращи. Ново жилище, нови партньори, пазаруване, отговорности и освен всичко това, трябва да делите детето си с някого.

  7. Доходите намаляват

    Парите са нещо, за което не мислите по време на развода, защото са много по-маловажни от детето, чувствата и т.н. За съжаление обаче в един момент ще осъзнаете какво се случва и че доходите ви значително са намалели. Тогава трябва да помислите за смяна на работата или друг начин за стабилизиране на доходите.

  8. Раздялата е много по-сложна

    Най-лесният начин да преживеем раздяла е да игнорираме напълно този човек. Доста е ефективно, но забравяме факта, че имаме общо дете и трябва вратата винаги да е отворена за този човек.

  9. Бъдете подготвени за проблеми с попечителството

    Попечителството е един сложен въпрос, по който обикновено няма разбирателство. Преди беше по-популярно попечителството да се дава на майката, сега случаите, в който е 50/50 са по-чести. Всеки случай е различен, но почти няма случаи, в които това минава гладко.

  10. Времето, прекарано заедно, може да бъде ужасно

    За детето.

    Когато с партньорът ви се разделите, ще искате да запазите всички традиции, обичаи, дейности, които сте правели заедно, заради детето. Намеренията ви са страхотни, но това не е добре за детето. То се обърква от такива ситуации, защото е прекалено малко, за да осъзнава какво всъщност е развода. Направете така, че детето да разбере, че разводът на мама и татко е нещо добро.

    Никой и нищо не може да ви подготви напълно за развода, но помислете над тези неща. Поговорете с някой, който е минал през това. Опитайте да вземете възможно най-добрите решения, доколкото е възможно.    

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!    

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay