11 начина да направите раздялата по-лесна

Както за вас, така и за партньора ви

11 начина да направите раздялата по-лесна

За съжаление, не всички двойки успяват да достигнат "И защивели щастливо...". Много често хората се разделят, по една или друга причина.

Ако вие и вашият партньор сте се насочили към този несполучлив етап в отношенията, ние ще ви помогнем да преминете през това по възможно най-лесния начин.

1. Не пазете решението си в тайна прекалено дълго

Когато вече не искате да бъдете с този човек, той ще усети. Не избягвайте разговора и не се опитвайте да го заблуждавате. Много по-достойно, а и по-лесно ще бъде просто да поговорите с него за това, което ви притеснява.

2. Ако нямате намерение да се събирате, избягвайте контакти с бившите

Поддържането на каквито и да било отношения с човек, с когото сте имали романтична връзка и не се е получило, усложнява положението. Ако нямате намарения да се събирате, избягвайте всякакви контакти.

3. Поднесете новината лично

Просто забравете за раздяла по телефон, мейл, фейсбук и т.н. Големи хора сте, не се дръжте като деца. Този човек заслужава да отделите малко време и лично да му обясните какво е вашето решение.

4. Не обвинявайте партньора си за провалената връзка

За всяка разпаднала се връзка, вина имат двама. Неслучайно връзката се състои от двама души, няма как само единия да е виновен. Разбира се, имате различни гледни точки и вероятно всеки обвинява другия, но не го правете. Потърсете вината и в себе си.

5. Говорете директно за чувствата си

Ако сте решили да слагате края на тези отношения, споделете точно как се чувствате. Ако искате тази връзка наистина да приключи, трябва всичко да бъде напълно ясно. Не оставяйте недоизказани думи.

6. Не изнудвайте партньора си и не се поддавайте на изнудване

Фрази като "Не мога да живея без теб", "Съсипа ми живота", "Изгуби ми времето" са абсолютно забранени. Не се опитвайте да изнудвате партньора си и не се поддавайте на неговите манипулации. Решили сте, че не искате да бъдете заедно и всеки продължава по своя път. Това е!

7. Ако сте решили да си тръгнете завинаги, не говорете за временна раздяла

Вероятно си мислите, че така ще бъде по-лесно за партньора ви, но това изобщо не е така. Най-лесно ще стане, ако просто му обясните, че не искате повече да бъдете с него. Ако използвате тактиката с "временната раздяла" му давате напразни надежди.

8. Покажете своята благодарност

Щом сте били заедно, значи и двамата сте виждали нещо специално в другия. Не се разделяйте с лоши чувства. Благодарете за хубавите моменти и се запомнете с добро.

9. Помислете за разговора предварително. Опитайте да предвидите реакцията

Опитайте да предположите как ще реагира партньора ви, за да знаете точно какво да му кажете. Това е деликатен момент и може да не го приеме особено добре, а вие трябва да знаете какво да направите.

10. Точно след раздялата, опитайте да не споделяте личния си живот в социалните мрежи

Ако сте щастливи, това е страхотно, но опитайте да не го показвате публично от уважение към човека, който е бил до вас, до скоро. Покажете малко уважение и не опитвайте да го наранявате нарочно.

11. Ако сте решили да се разделяте, направете го завинаги. Даването на 2-ри шанс на нещо напълно разрушено не е добра идея и ще доведе до голямо разочарование.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay