4 начина да запазите тръпката в дълга връзка

Сериозната връзка е благословия, но не е никак лесна

4 начина да запазите тръпката в дълга връзка

Бракът и сериозните връзки са най-хубавото нещо, което се случва на хората, но е доста трудно. Изискват работа, усилия, много търпение и безкрайно разбиране, за да бъдат успешни. Но ако беше лесно, нямаше да е толкова хубаво. Колкото повече години минават, партньорите стават повече приятели, отколкото любовници и започват да се отдалечават един от друг, заради разминавания в работното време, различни интереси и т.н. Но има неща, които можем да направим, за да поддържаме искрата на връзката, ето 5 предложения:

Взаимно уважение

Първо и най-важно, хората трябва да разберат, че за да са успешни едни отношения, всеки трябва да уважава другия. Трябва да го приема такъв, какъвто е и по никакъв начин да не се опитва да го променя. Не забравяйте какво сте харесали в партньора си в началото и кои са качествата, в които сте се влюбили. Аз много ценя момента, в който срещнах партньора си и качествата, които ме привлякоха тогава, са качествата, заради които го обичам толкова много днес.

Разработване на съвместен план и създаване на спомени заедно

Може би искате да ремонтирате жилището? Или искате да посетите нов ресторант? Или са промените двора? Обадете се на партньора си! Бъдете креативни и ентусиазирани за това. Споделяйте идеи и вземайте решения заедно. Като си помагате и правите съвместни проекти, вие се сближавате. Има толкова много начини да направите това. Може да планирате пътуване, да започнете да тренирате заедно, да направите нещо интересно и различно. Най-важното е да се забавлявате и да се радвате един на друг.

Не забравяйте да отделяте време за себе си, в което да правите нещата, които харесвате

Това време "за себе си" се отнася и за двамата партньори. Всеки има приятели, които иска да види, хобита, интереси и неща, които иска да прави насаме със себе си. Важно е да се намери баланса в една връзка, а това включва всеки от партньорите да е щастлив, когато е сам. Например аз обожавам вечерите, в които се виждам с приятелки на по чаша вино и това ме прави щастлива. При партньорът ми е същото. И двамата се радваме, когато видим, че другият е щастлив и е прекарал добре. Ако разговаряте и одобрявате всички занимания извън връзката ви, показвате, че уважавате чувствата и нуждите на партньора си.

Съхранявайте страстта и пламъка на любовта

Вероятно това ви звучи клиширано, но не го пренебрегвайте. Изключително важно е! Ако няма любов между вас, значи няма и връзка и трябва да спрете да се измъчвате взаимно. Ключът към съхраняването на страстта е в малките неща. Оставяйте малки романтични бележки, правете малки изненади и мили жестове. В много от случаите, хората забравят защо са започнали тази връзка. В много връзки, страстта вече я няма, но любов продължава да има. В тези случаи е много лесно искрата да пламне отново.

Страхотно е да обичате и да бъдете обичани. Не позволявайте да загубите това прекрасно нещо.    

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay