5 важни урока, които научих от нездравословната си връзка

Защо най-нездравословната ми връзка всъщност беше най-хубавото нещо, което ми се е случвало

5 важни урока, които научих от нездравословната си връзка

Не осъзнавах колко нездравословна е тази връзка, докато не стана твърде късно. Мислех си, че всяка двойка се кара. Но не всеки скандал завършва със обиди и още по-малко уважение и от преди. Един грижовен партньор никога не би използвал обидни думи и не би карал другия да се чувства зле умишлено. Ако някой друг ме беше обиждал, в никакъв случай нямаше да го търпя, но както казват хората "любовта е сляпа".

Бяха ми нужни години, за да разбера какъв човек е всъщност и да опитам да се отдалеча. Ревност, несигурност, страх- това беше основата на нашите отношения. Бях под постоянно наблюдение и живеех в страх.
Споровете ни бяха изтощаващи, разрушителни, дълги и чести. Бях физически и емоционално изтощена от тази връзка.

Вероятно си мислите "Защо не се махна от там?" Но не беше толкова лесно. Надеждата, че нещата ще се оправят, заблудата, че той ме обича бяха нещата, които ме задържаха. Твърдението, че любовта е наркотик, не е грешно. Любовта може да ви накара да правите абсолютно неадекватни неща. Да не мислите трезво и понякога е наистина опасно.

Докато един ден просто нещо в мен се пречупи. Казах си, че това е краят и наистина беше така. Това бяха най-кошмарните години от живота ми, но трябва да можем да извличаме положителното от всяка ситуация. И сега си давам сметка, че тази ужасна връзка всъщност е била най-хубавото нещо в живота ми, защото благодарение на нея съм научила много важни уроци.

  1. Научих се да бъда независима жена, която не се нуждае от никого

    Единственият човек, на който можех да разчитам през цялото това време бях самата аз. Нямах подкрепата нито на партньорът ми, нито на родителите, нито на приятелите. Бях абсолютно сама. И се научих да съм си самодостатъчна. Вече не се нуждая от никого.

  2. Знам как да държа неподходящите мъже на разстояние

    Благодарение на тази връзка, си изградих ясна представа за това какъв трябва да бъде идеалният партньор и по-скоро какъв НЕ трябва да бъде. Трябваше да преживея всичко това, за да осъзная как трябва да се държи един мъж с една жена.

  3. Вече не уважавам никой, който не уважава мен

    По никакъв начин. Ако даден човек не ме уважава, не трябва да очаква нищо хубаво от мен.

  4. Нямаше да съм човекът, който съм днес

    Ако не се беше случило всичко това, днес нямаше да съм същият човек. Нямаше да съм силната, уверена и независима жена, която съм днес.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

17 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay