5 неща, които никога не трябва да казвате на партньора си, ако искате да го задържите!

5 неща, които никога не трябва да казвате на партньора си, ако искате да го задържите!
Pexels

Когато за първи път започваш да излизаш с някого, винаги внимаваш какво говориш и как се държиш, за да оставиш добро впечатление и да не нараниш неволно чувствата му.

Но когато сте били с мъжа си известно време, нещата, които не бихте мислили да кажете в началото, сега са неща, които ще кажете, без да се замисляте. И това е добре, до известна степен.

Нормално е да се чувствате толкова комфортно около партньора си, че не е нужно да следите всяка своя дума и да знаете, че той ще ви разбере и в двата случая.

Но понякога прекрачвате границата. Понякога чувствата са наранени и има основателна причина.

Ако смятате, че партньорът ви може да изтърпи каквато и да е обида, която му отправите на шега, без да се обяснявате, всъщност грешите.

Има неща, които трябва да избягвате да казвате редовно, ако искате да го задържите, а ето някои фрази, от които трябва да се въздържате, ако искате връзката ви да продължи.

1. "Казах ти!"

Това твърдение е олицетворение на незрялост и само малки деца трябва да го казват.

Това показва липсата ви на състрадание и уважение към партньора ви и го кара да изглежда и да се чувства глупав. И това никога не трябва да е вашето намерение!

Избягвайте да казвате това, тъй като нищо положително не може да излезе, но възмущението може скоро да означава края на връзката ви.

Емпатията и състраданието са правилният начин.

2. "Не можеш да направиш това!"

Романтичният партньор никога не трябва да използва думата "не мога", когато говори с любимия човек.

Ще има моменти, в които ще ви се иска партньорът ви да не прави определено нещо, като например да харчи твърде много пари за чифт маратонки или да стои навън до ранните часове на сутринта.

Но да му кажеш, че "не може" да направи нещо, те кара да изглеждаш контролиращ и нещо като негов родител, а ти не искаш това.

Колкото и да искате да му кажете това, не го правете, тъй като наистина не трябва да му казвате какво може или не може да прави. Той е възрастен и трябва да знае как сам да взема добри, умни решения.

3. "Успокой се" или "Отпусни се".

Да кажете това на партньора си е приемливо буквално само ако искате той да се разстрои десет пъти повече, отколкото е вече. Това обикновено прави обратното на това, което трябва.

Опитайте се да потвърдите чувствата му през цялото време. Ако не разбирате откъде идва, попитайте!

Но не го карайте да изглежда ирационален, защото има чувства и открито ги изразява. Дръжте се като зрял възрастен и говорете, без да съдите или омаловажавате чувствата му.

4. "Винаги правиш това/онова."

Когато започнете спор с това, веднага го обвинявате в нещо, намеквайки, че той винаги прави нещо нередно.

Това не е начинът за здравословен разговор и това само ще го накара да избере отбранителния път.

Вместо да отправяте широкообхватни обвинения, фокусирайте се върху въпросното нещо и настоящето. Ако трябва да се защитава през цялото време, той просто няма да го издържи толкова дълго.

5. "Ако ме обичаше, щеше да направиш това за мен."

Ако продължавате да го карате да доказва любовта си към вас, като прави определени неща, това не е любовТова е нефункционално партньорство.

Никой не оценява да бъде изнудван да направи нещо. Той очевидно те обича.

Но не го карайте да прави нещо, за да докаже това. Това е детинско и вашият партньор няма да го понесе.

Не бихте искали да му доказвате любовта си, като правите това и онова, така че не го карайте да преминава през същото; толкова е просто.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay