6 изпитани съвета за по-дълготрайна връзка

6 неща, които ще спасят и подобрят връзката ви

6 изпитани съвета за по-дълготрайна връзка

Не е нужно да сте специалисти в областта на любовните взаимоотношения, за да стигнете сами до извода, че всяка връзка, в даден период от съществуването си, преминава през много спадове. Според някои хора най-значителни са тези на всяка нечетна година - трета, пета, седма и т.н.

Ако и вие сте потърпевши от подобни събития, не прибързвайте с категоричните отрицателни заключения. Нищо не е загубено до доказване на противното!

Следните няколко съвета имат за цел да ви помогнат да преборите страховете си и да изживеете още много положителни мигове с любимия!

1. Обогатете връзката си с вълнуващи преживявания
Разпадът на една връзка може да бъде провокиран не толкова от нарастващи конфликти между партньорите, а по-скоро от спада на положителните преживявания. Казано накратко, скуката убива чувствата, близостта и разбирателството. Следователно, ако искате да възобновите страстта помежду си, започнете да извършвате съвместни, но задължително и вълнуващи дейности.

Отидете на нощен клуб, заминете на кратко пътешествие или дори се отдайте на многочасови (несексуални) игри - компютърни или настолни. Хубавите емоции от който и да е от изброените по-горе източници ще се свързва не с кого да е, а именно с половинката ви.

6 изпитани съвета за по-дълготрайна връзка

2. Не се срамувайте понякога да гледате на любовта по ирационален начин
Брачни консултанти споделят, че техни клиенти, които са били по-идеалистично настроени по отношение на брака си за разлика от тези с по-рационално мислене, са се радвали на 3 допълнителни години щастие. Специалистите добавят, че илюзии, свързани със същността на връзката, са предпоставка за по-голямо удовлетворение, любов и вяра по време на нейното реализиране.

3. 5:1
Запомнете добре това съотношение, защото то изразява същността на връзката ви. 5 е броят на всички хубави неща, които трябва винаги да съпровождат едно лошо.

4. Бъдете отговорни и съвестни
Отговорността и съвестта вървят ръка за ръка и са сред най-ценените качества у един човек. Когато още с началото на връзката си докажете на партньора, че сте горд носител на тези два, отличаващи ви от много жени, белега, бъдете сигурни, че ще се радвате на дълги и щастливи взаимоотношения с него.

5. Изразявайте признателността си
Отправяйте благодарности - както словесно, така и чрез различни жестове и подаръци, към половинката си за това, което ви е дала и за това, което сте съградили заедно. Проучвания по темата показват, че положителното отношение към партньора се отразява реципрочно в една връзка и я прави много по-здрава.

6. Полагайте старание
Ако искате да заздравите връзката си, ежедневно трябва да полагате усилия. Как? Ами съвсем просто! Демонстрирайте заинтересованост към партньора си и споделяйте неговите интереси и желания. Играйте по сценарий първата си среща. Изглежда ви глупаво, но именно това събитие кара двата субекта да полагат повече старание, с цел правене на-добро впечатление. Припомняйте си всякакви моменти - весели, злочести, та дори и срамните. Това ще ви накара да се посмеете или да поплачете хубаво, като едновременно с това ще послужи като равносметка за преживяното до момента.

6 изпитани съвета за по-дълготрайна връзка

Ако тази статия ви се струва полезна, харесайте Jenite.bg във Facebook.

11 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay