6 фрази, които тотално разрушават връзката

Избягвайте да ги казвате

6 фрази, които тотално разрушават връзката

Когато сме ядосани, обикновено казваме неща, които не мислим. Партньорът ни също знае, че не мислим наистина това, което казваме. Но въпреки всичко, тези фрази разрушават връзката ни. Всички сме преживявали караници с любимия и знаем, че само една дума може да предизвика световна война. Както една дума може да оправи всичко, така може и да съсипе всичко. Старайте се да обмисляте всичко, което казвате, без значение колко ядосани сте в момента. Ето 6-те фрази, които не бива никога да казвате на партньора си:

"Както и да е, няма значение"

Пасивната агресия е едно от най-нездравословните неща за една връзка. Когато има някакъв проблем, трябва да го обсъдите, а не да държите всичко в себе си. 

"Ти си виновен"

Не е добре единият от двамата да поема цялата вина. Особено ако вината изобщо не е негова. Но дори и да е, тази фраза е много неприемлива. Идеята на връзката не е да се обвинявате взаимно.

"Прави каквото искаш"

Ясно е, че не искате вашият любим да прави това, което иска. Ако беше така, едва ли изобщо щеше да се стигне до скандал. В един спор насърчаването за подобни неща може само да влоши положението. 

"Не искам да говоря за това"

Тази фраза може да започне нов спор. Едва ли има подходящо време за караница. Ако просто в момента не ви се говори, обяснете на партньора си, че не бягате от проблема, просто искате да го обсъдите по-късно.

"Ти винаги/никога..."

В една връзка партньорите не трябва да си натякват някакви неща. Това показва, че сте злопаметни и ще помните всяко лошо нещо, което той е направил. А това изобщо не е полезно. 

"Ти си..."

С обиди няма да постигнете нищо хубаво. Какъвто и да е, вие го обичате и сте го приели такъв, какъвто е. Трябва да се отнасяте с уважение един към друг, дори когато се карате. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay