8 "лоши" неща, които всъщност правят връзката ви по-силна

Вижте кои са те

8 "лоши" неща, които всъщност правят връзката ви по-силна

Имаме прекалено много стереотипи, които стоят твърдо в съзнанието ни относно "правилната" връзка между двама души. Решихме да обобщим стереотипните "лоши" взаимодействия, които всъщност са добри за вашите взаимоотношения:

1. Конфликтите

Когато в една връзка няма конфликти, няма и доверие в нея. Ако запазите чувствата си за себе си, не можете да промените нищо. Конфликтите помагат да изгоните гнева и да кажете на партньора си какво не ви харесва. Ще откриете слабите места на другия и ще започнете да се разбирате по-добре.

Важно е да се спазват психологическите правила на един спор. Това означава: уважавайте партньора си; осъзнайте, че конфликтът е локален и ограничен, докато връзката ви е ценна;

2. Флиртуване

Флиртуването с други хора помага да се поддържа взаимно сексуално привличане. Като флиртуваме, ние се чувстваме безгрижни и привлекателни, което ни повишава настроението и самочувствието. Важно е да донесете тази положителна енергия във вашите взаимоотношения. Как да разберете, че сте прекосили невидимата линия? Психолозите препоръчват следното: ако мислите, че думите, които казвате или нещата, които правите, биха оскърбили партньора ви, значи пресичате линията. Ако обаче сте се държали по подобен начин в присъствието на партньора си, тогава е добре.

3. Здравословен егоизъм

За да поддържате връзката си здрава, важно е да се грижите за себе си и да бъдете достатъчно твърди, за да застанете на земята (и да уважавате същото желание в партньора си). Махнете ограниченията си (това ще толерирам, това няма да направя) и създайте свое собствено пространство, интереси и хоби извън връзката. В противен случай недоволството е неизбежно. Ще ви е трудно да дишате заедно.

4. Преминаването през трудности

Всяка двойка преминава през кризи по едно или друго време. Те са описани във всички учебници по класическа психология. Ето защо е от съществено значение да се научим да живеем в трудности, конфликти, недоволство и чакане, а не да ударим вратата и да се разпаднем при най-малките признаци на трудности.

5. Съгласете се да запазите известно разстояние

Ако сте заедно навсякъде и винаги, тогава връзката ви неизбежно ще стане по-малко страстна и дори скучна. Два отделни "аз" стават всеобхватното "ние", правейки ви да възприемате партньора си като вас, оставяйки връзката ви лишена от интриги или интерес. Всички семейни психолози препоръчват да си почивате един от друг. Раздяла, дори кратка, винаги е последвана от щастливо събиране. Спомнете си, че има свобода "от", а след това има свобода "за" и това са две съвсем различни неща.

6. Не захвърляйте всичко

Винаги казването на голата истина е голяма грешка. Ако винаги казвахме всичко, нямаше да имаме нито работа, нито любим човек, нито приятели, нито нищо. Например фрази като "Майка ми мисли, че не ставаш за нищо" или "Надебеляла си след бременността" са абсолютно недопустими. Има неща, които не си струва да споменавате.

7. Отстоявайте позицията си

Казваме сбогом на нашите хобита и приятели или се приспособяваме към интересите на партньора си, за да имаме хармонична връзка. Но в резултат на това ние сме тези, които отхвърлят индивидуалността си и натрупват нещастие и лоши чувства, които определено ще бъдат изпуснати в следващия конфликт.

Всяка саможертва е вид емоционално изнудване, което вреди на взаимоотношенията: когато прави жертва, човек очаква същото от партньора си.

8. Не се грижете прекалено много за партньора си

Да се държите като родител, а не като половинка, не е добра опция. Това води до: раздразнение. Зрелите мъже се нуждаят от жена, а не от майка, както и зрелите жени от мъж, а не от баща. На второ място, по този начин искрите гаснат. Ако покажете родителска грижа и любов, ще бъдете подсъзнателно възприемани като родител.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay