8 причини, поради които това да сте сами е добре за вас

8 причини, поради които това да сте сами е добре за вас

Всички искаме да обичаме и да бъдем обичани, а понякога дори сме готови да пожертваме собственото си щастие заради любовта. Но се оказва, че отношенията могат да бъдат наистина неудобни за личностното израстване и развитие. Годините, в които сте сами и нямате човек до себе си, могат да се считат за най-продуктивното и свободно време в живота ви.

Ето 8 причини, поради които това да сте сами може да бъде добре за вас:

1. Можете да правите каквото поискате

Хората имат различни вкусове и хората, които са в дългогодишна връзка знаят това много добре. Има неразбирателства за дребни неща като това какво да вечерята, каква музика да слушате, къде да пазарувате, какво да гледате по телевизията и т.н. 

Когато сте сами, можете да правите каквото си пожелаете. Не е нужно да се съобразявате с вкусовете и желанията на човека до вас.

2. Не е нужно да жертвате своя комфорт

След тежък работен ден, вероятно нямате желание да приготвяте здравословна вечеря или да се биете за одеялото през нощта. И вие със сигурност не обичате да носите онова стегнато копринено бельо, което вашият приятел харесва толкова много, всеки ден. Самотните хора са далече от всички тези малки неудобства и това им помага да се чувстват по-удобно.

В действителност е доказано, че хората, които спят сами, спят по-добре. И, както вероятно знаете, тези, които спят добре, са склонни да имат по-силна имунна система, по-здрави сърца и по-малък риск от инсулт или диабет.

3. Изглеждате по-добре

Хората, които са във връзка, обикновено имат нездравословни навици и качват килограми по-бързо. Двойките обикновено прекарват времето си като гледат филми, хранят се навън, ходят на кино и т.н. 

Самотата ви дава възможността да се концентрирате и да работите върху тялото си. 

4. Поддържате връзка с приятелите си

Ако имате връзка, често трябва да жертвате личната си свобода. Не е лесно да намерите време да излизате с приятелите си, защото трябва да се съобразявате с партньора си. 

Хората, които са необвързани, са много по-склонни да се социализират със своите приятели, както лично, така и чрез социалните медии, а също и по-често да извършват различни социални дейности. Така че едно от предимствата да бъдете сами е, че самотата ви помага да излезете от зоната си на комфорт, да създадете много нови приятелства. 

5. Можете да си създаде свой собствен график и режим

Когато сте сами можете да си изградите режим, който е подходящ за вас. Хората, които живеят с партньора си, трябва да се съобразяват с него относно това кога ще се хранят, кога ще спят, кога ще се къпят и т.н. 

Когато сте сами, вие разполагате с времето си изцяло. 

6. Чувствате се по-спокойни

Когато сме във връзка, непрекъснато анализираме поведението си в определени ситуации, защото се тревожим за нашето бъдеще като двойка. Страхуваме се да правим грешки, които биха могли да изплашат любимите ни хора и това създава допълнителен напрежение в нашия живот.

Да бъдете необвързани намалява нивата на стрес и тревожност и ви учи как да контролирате по-добре емоциите си. Така че, когато не се налага да се справяте с романтични проблеми, вие ставате психически по-силни и започвате да се чувствате по-спокойни.

7. По-продуктивни сте

Самотата подобрява концентрацията ви и увеличава производителността ви. Ето защо повечето художници, музиканти и писатели се опитват да премахнат всички смущения и прекъсвания, когато работят.
Така че, вместо да чатите с партньора си цял ден, най-накрая можете да се концентрирате върху работата си. Това ще ви помогне да свършите повече работа в по-кратък период от време и вероятно ще изградите успешна кариера.

8. Вие определяте собствените си приоритети

Когато сте във връзка, винаги трябва да вземете предвид мнението на партньора си. Ето защо повечето двойки прекарват много време в планиране на сватби, ваканции и други важни събития. Въпреки това, те никога не планират как да извлекат максимума от собствения си живот и това ги оставя дълбоко недоволни.

Също така е важно да сте сигурни, че живеете най-добрия си живот като личност, а почивката от романтична връзка може да помогне с това. Трябва да сте сигурни, че преценявате кое е важно за вас и кое не. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay