В капана на любовта. А сега накъде?!

Как да се измъкнете от него и наложително ли е изобщо да го правите?

В капана на любовта. А сега накъде?!

Любовта никога не "работи" по план - винаги се появява, когато най-малко я очакваме, и прекалено често започваме да я изпитваме към човек, за когото доскоро дори не сме си мислели.

Любовта може да е приказна, но всеки знае в какъв кошмар може да се превърне, когато все още не сме наясно дали чувствата ни са споделени. Какво се прави в такава ситуация? Трябва ли да чакате човекът отсреща да направи първата крачка? Или няма причина да не признаете първи любовта си?

Преди съвсем да сте се отдали на сърдечните си терзания, по-добре прочетете следващите съвети. Те ще ви помогнат или да се отдадете напълно на капризите на Купидон, или да му "сритате задника". Без извинение!

1. Обяснете се в любов… на себе си!
Звучи лесно, но всъщност не е толкова просто! Ще ви отнеме известно време, но в крайна сметка трябва да се научите да обичате първо себе си.

Това е важно, защото само така ще можете да представите истинското си Аз пред останалия свят. И така много по-лесно ще можете да признаете пред себе си, че сте влюбени и в някой друг. Всичко започва от вътрешния ви свят и от вашето себеусещане. 

В капана на любовта. А сега накъде?!

2. Не заемайте отбранителна позиция
В минутата, в която признаете любовта си, ставате по-уязвими. Но това не означава, че трябва да отблъсквате хората около себе си, страхувайки се, че ще ви наранят. Винаги има вероятност това да се случи, но ако тръгнете с такава нагласа, нещата просто няма да се получат. Любовта е чувството, което си заслужава подобен риск.

3. Не правете грандиозни планове
Недейте да се отнасяте в мисли за сватби, деца, общи почивки и къща с домашен любимец в нея. Поне изчакайте малко, за да видите накъде отиват нещата. По-разумно е да охладите страстите, дори и двамата да сте признали любовта си. Мечтите са безплатни и няма нищо лошо да се вълнувате заради съвместните приключения, които ви очакват. Но не прекалявайте.

В капана на любовта. А сега накъде?!

4. Слушайте разума си
Ясно е, че когато сте влюбени, губите ума си, но внимавайте да не изперкате буквално. Неслучайно наричат любовта "приятна лудост”. Всичко е полезно, но в умерени количества. Същото важи и за ревността и "прилепването” един към друг.

Не е добре да се превръщате в една от онези двойки, които правят всичко заедно, и общо взето са като сиамски близнаци. Вие сте две отделни личности и трябва да се държите като такива.

5. Предайте се на любовта!
Съветите са чудесно нещо и е хубаво да се вслушваме в тях от време на време. Но както казват хората "в любовта и на война всичко е позволено”. Понякога е по-добре да се пуснете по течението и да не премисляте толкова задълбочено всяка стъпка. Любовта е най-красива, когато е спонтанна, неочаквана и завладяваща!

Ако статията ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay