Ето как да разберете, че това е истинската любов

Ето как да разберете, че това е истинската любов

Всички знаете онова чувство. Пеперудите в стомаха ви. Фантазиите за вечността. Мислите си, че новата ви тръпка е въплъщение на съвършенството. Никога не сте мислили, че ще почувствате нещо подобно, но уви, чувството вече е факт. Намери ли сте своята сродна душа.

Това се неща от романтичните филми. И понякога, ако имате късмет, от истинския живот. За тези от вас, които са имали късмета да се влюбят веднъж или два пъти, добре знаете чувството. Знаете колко вълшебно е ако го има и колко болезнена може да бъде неговата загуба. Но как да разберете, че сте срещнали истинската любов.

Да започнем с науката. Страстта предизвиква повишено производство на ендорфини. Еуфорията се предизвиква от редица мозъчни химикали, наречени невротрансмитери, включително допамин, норепинефрин и окситоцин. Допаминът залива тялото ни с удоволствие. Норепинефринът повишава чувството на радост, окситоцинът, наричан често хормон на любовта или доверието, усилва ефектите. При хората тези химикали остават активни в мозъка в продължение на дванадесет до осемнадесет месеца, подклаждайки чувства на любов.

В разгара на тази хормонална буря почти никой не разсъждава ясно. Дори да виждаме някакви негативни черти в другия, не ги възприемаме като нещо, което може да ни раздели. Това е една от ключовите разлики между любовта, която е здравословна емоция и пристрастеността към някого, която е извън нашия контрол.

За разлика от пристрастеността, истинската любов носи честност и автентичност. Не можеш да обичаш истински някого, без да знаеш истинската му същност. И двамата партньори в началния етап на отношенията си са с най-доброто си поведени и се опитват да скрият някои свои несъвършенства. Този тип отношения търсят връзката, но все пак не се стига до автентичност.

Много двойки трудно преминават през фазата на тръпката до истинската любов. Тук идеализмът човек да поставя партньора си на пиедестал затруднява вярната му преценка за другия. Истинската любов изисква да оставим настрана нашите прогнози за бъдещето на връзката и да започнем да виждаме каква всъщност е тя. Освобождавайки се от страховете си, очакванията и желанията, които сме проектирали на нашите партньори, ние наистина приемаме да сме заедно с тях. Това означава да се откажем от убежденията си за това какво трябва или не трябва да се случва, какво очакваме, за какво сме подготвени и какво да преценяваме като приемливо.

Ако връзката ви преживее теста на времето, завесата на любовната илюзия в крайна сметка ще се повдигне, когато започнете да виждате човека пред себе си по-ясно. Да очаквате някой да се промени като условия на вашата любов, това никога не е добра идея.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay