Защо мъжете отлагат предложението за брак?

Има няколко причини, заради които половинката ви не предприема тази стъпка

Защо мъжете отлагат предложението за брак?

За разлика от жените, които с радост приемат най-сериозната крачка във взаимоотношенията си с половинката, мъжете обикновено не бързат да я направят. За съжаление, в днешно време мъжете са склонни да смятат, че сключването на брак е ненужно и остаряло разбиране, свързано с бабите и дядовците ни. А някои просто се боят от отговорностите, които съпътстват създаването на семейство.

Поради тази причина, жените са изправени пред казус, който може да застраши бъдещето им с любимия човек. За някои дами законното обвързване е много важно и нежеланието от страна на партньора може да доведе до назряване на проблем. Ето и няколко причини, поради които господатата не желаят да минат под венчилото, докато чуват звуците на Менделсон.

Всичко опира до биологията

Защо мъжете отлагат предложението за брак?


Първият и вероятно най-важен фактор, който възпрепятства мъжете да направят голямата крачка, се крие в тяхната природа и характер. Мъжете са по-резервирани в сравнение с жените. На тях им е по-трудно да осъществят духовна и емоционална близост. Да не кажем, че за повечето е истинско предизвикателство. В момента, в който си представят провеждането на разговор за евентуален брак, те веднага започват да търсят изход, през който да избягат. А впуснете ли се в продължителен монолог по тази тема, смятайте, че сте загубили вниманието му още на първата минута. Все пак знаем колко можем да кажем само за 60 секунди, нали така?

Семейството е скъпо

Защо мъжете отлагат предложението за брак?


И не, мъжете не мислят, че жената и децата са най-важното и скъпо нещо в живота ми. Не бъркайте! Те буквално смятат, че е скъпо. Това са разходи, за които те не са готови. Някои мъже се притесняват, че не изкарват достатъчно пари, а пък други не искат да губят свободата да си купят нови гуми за колата, вместо пералня, в която вие да им перете мръсните гащи и чорапи. Това се дължи на факта, че те не се чувстват готови да поемат финансовата отговорност за друг, освен себе си и то в такъв дългосрочен план. Дори да живеете заедно и да си делите всичко, той мисли, че всичко ще се промени и вие ще имате магическата сила да го ошушквате до стотинка, както за вас, така и за бъдещите ви деца.

Не са готови за деца

Защо мъжете отлагат предложението за брак?


Друга причина, поради която много мъже не бързат да се женят е, защото следващата логична стъпка е увеличаване на семейството, а те не са готови да станат бащи. Това е още по-голяма отговорност, която ги плаши повече от всичко друго. Те стават доживотно отговорни за друго човешко същество, което им се струва прекалено голям товар за техните иначе огромни плещи. Изведнъж те не са толкова гигантски, колкото ги виждат в огледалото след фитнес. Да се грижат за един човек не е проблем, но за двама или трима им се струва като да се опитат да си оближат лакътя - невъзможно!

Не вярват в институцията, наречена "брак”

Защо мъжете отлагат предложението за брак?


Съвременните мъже са силно скептични към семейството като институцията. Те биха предпочели да вярват в развода, отколкото в щастливия брак. Много от тях смятат, че женитбата разваля всичко, а разводът след нея, ще ги съсипе съвсем. Все пак да не забравяме, че когато всичко свърши жените имаме способност да се превръщаме във вещици, готови да свалят кожата на мъжа си само, за да получат колата, апартамента, вилата и банковата сметка. Това разбира се, не е вярно, но те ни виждат именно като такива.

И ние имаме вина

Колкото и да не ви се иска да го признаете или не ви се иска да го приемете,ние жените също имаме вина за цялата тази работа. Ние също сме дали своя принос за нежеланието на мъжете да сключват брак. Много от нас толерират това нежелание, твърдейки, че няма смисъл от един лист хартия и пиянска вечер с роднини, за да сме щастливи с половинката си.

И това е така. Не оспорваме начина, по който искат да живеят някои двойки. Но все пак да не забравяме, че има и друга група "все още” госпожици, които искат да станат госпожи и с гордост да носят фамилията на любимия си. Да говорят за съпруга си и да знаят, че онзи лист хартия е поредното доказателство за любовта му. Да знаят, че той е достатъчно смел, за да поеме отговорност за тях и децата им по абсолютно всеки възможен начин!

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay