Колко е важна комуникацията в една връзка?

Колко е важна комуникацията в една връзка?

Ако се замислим защо хората започват връзка и защо се влюбват, отговорът вероятно ще е защото имат нужда от емоционална подкрепа. Тази нужда идва от факта, че споделяме най-съкровените си чувства с партньора. Ако един от вас спре да споделя, тогава връзката ще се затрудни и ако проблемът не бъде изговорен, вероятно ще е причина за провал на отношенията ви.

Комуникацията прави изглаждането на конфликтите по-лесно. Ключът към всяка здрава връзка е споделянето, ако двама души решат да споделят тревогите си би било по-добре, отколкото да оставите нещата неизговорени. Така натрупвате много проблеми, които в един момент изплуват на повърхността, всички на куп. Ако споделяте какво ви харесва и какво не редовно с партньора си, проблемите ще се решават по-лесно. Не забравяйте да го изслушвате, както и да приемете неговия отговор или съвет към вашите тревоги. Задавайте си въпроси, вместо да си отправяте обвинения.

Колко е важна комуникацията в една връзка?

Общуването е знак на подкрепа. Споделянето на мислите, може да ви накара да се почувствате по-добре, защото това е израз на вашата взаимна подкрепа. Чувствайте се удобно да споделяте с любимия си, създайте си атмосфера, където можете да разкриете емоциите си спокойно, без да се срамувате и притеснявате.

Разговорите изграждат доверието в любовта. Когато споделяте най-дълбоките си емоции, демонстрирате колко доверие имате към човека до себе си. Така партньора ви ще се чувства оценен и желан. Когато започнете да излизате с някого, обикновено първото привличане е физическо, но след това споделянето ви поддържа винаги сплотени. Необходимо е да си вярвате, за да изградите дълготрайна връзка.

Колко е важна комуникацията в една връзка?

Изразяването на емоции е естествено, както и очакването за определени неща към партньора. Когато обичате и сте с някого изграждате очаквания, но не оставяйте човека до вас сам да се сети за тях, защото той/тя не чете мисли. Нещата ще вървят много по-гладко, ако споделите вашите очаквания. Когато направите това ще е значително по-лесно да изгладите различията и съжителството ви да не е трудно.

Понякога споровете укрепват връзката, но ако мислите, че отношенията ви трябва непременно да са изострени, значи не сте готови да имате сериозна връзка. Спречквания обаче са важни, за да опознаете човека до себе си. Скандалите и споровете също са форма на комуникация, която показва на преден план негативите на двама ви. Дори този вид общуване се оказва полезен, защото така лесно забелязвате кое е грешно и кое не, за да се опитате да го направите правилно. Също така, виждате как реагира любимия ви когато е ядосан. Не позволявайте тези спорове да прекрачват границата на разумното и да прерастват в обиди и унижение или към физическа агресия.

Колко е важна комуникацията в една връзка?

При разговори за сериозни неща, опитайте се да бъдете заедно, а ако няма такава възможност проведете телефонен разговор. Чата и съобщенията не са подходящи за изглаждане на  трудностите. Може написаното от вас или партньора да бъде прието погрешно или саркастично. Хората се чувстват по-свободни когато пишат и понякога изразяват емоции и думи, които не мислят наистина, а написаното често е по-болезнено, отколкото направо да чуем думите.

Спрете да предполагате. Най-честия проблем, който имат повечето хора е да се сблъскват със собствената си несигурност и погрешно разбрани намерения във връзката. Говорете с партньора си и се опитайте да разберете неговата гледна точка, както и да обясните вашето мнение добре. Понякога правим грешни предположения и причиняваме излишни спорове, които е възможно да бъдат избегнати. Когато нещо не е ясно, питайте.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay