Прости истини, които всички младоженци трябва да знаят

Прости истини, които всички младоженци трябва да знаят

Много от нас са пълни с надежда за безкрайно щастие, когато предприемат стъпка в брака. Ние сме толкова наивни, млади и оптимистични и сме сигурни, че любовта винаги ще намери начин. Но бракът изисква усилия, за да бъде запазен, и никой не мисли за трудния път и ситуациите, през които една двойка преминава. Ето защо понякога е полезно да послушате някой, който е готов да сподели своя житейски опит:

Трябва винаги да имате предвид, че бракът ви е партньорство, а не робство. Чудесно е да получите това, което искате, но вашият партньор не е длъжен да изпълни всички ваши желания и мечти. И двамата трябва да приемете това.

Важно е да поемете отговорността за всички трудности, които се случват в живота ви. Разбира се, има много по-лесен начин да се справите с това - просто да обвинете партньора си. Но това не е здравословно за връзката ви.

И двамата сте различни, и този факт води до следните възможности. Това може да направи живота ви вълнуващ и вълшебен, или може да ви накара да се побъркате. И вие сте единственият, който може да направи този избор. Ако сте достатъчно гъвкави и отворени, можете да превърнете брака си в едно вълнуващо пътуване.

Забравете думите: "Защо да го правя, ако той или тя не иска да прави нищо." Не забравяйте, че трябва да правите компромиси и ако искате да бъдете с този човек до края на живота си ще трябва да поемате и неговите отговорности понякога.

Гледайте на конфликтите си като възможност да растете, защото те могат да покажат от какво наистина имате нужда и какви са вашите силни и слаби страни.

Попитайте за мнението на партньора си, когато имате проблем. Простият въпрос "Какво мислиш за това?" Може да ви помогне да се успокоите и да погледнете ситуацията от друг ъгъл. Вашият партньор също ще се почувства по-добре, защото това означава, че вие се интересувате и от неговото мнение. 

Прошката е нещо, което е от решаващо значение за вас. Никога не си мислете, че няма какво да се прости. И двамата ще направите океан от грешки. И ще бъде по-лесно да се справите с тях, ако си спомните, че един ден може и вие да сте там.

Понякога ще бъдете твърде заети. Но никога не забравяйте да целунете партньора си за "Здравей" и "Чао". Миг на нежност ще спомогне за запазване на искрата жива.

Понякога може да чувствате омраза, вместо любов. Това е нормално. Не бързайте със странни заключения или действия. Това е добър момент да разгледате връзката си и да разберете какво става и какво ви кара да се чувствате толкова зле.

Не забравяйте, че винаги има избор. Без значение в каква ситуация се намирате.

Животът минава за миг. Колкото по-малко време губите за неща, които утре няма да имат значение, толкова по-щастливи ще бъдете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay