Манделова киселина- идеалната киселина за чувствителна кожа

Манделова киселина- идеалната киселина за чувствителна кожа

В света на грижата за кожата изглежда, че винаги има нова съставка, която печели сърцата ни и променя кожата ни. И понякога най-добрите съставки не са съвсем нови за индустрията, а нови за нас открития, които отговарят на всичките ни нужди.

Манделовата киселина е нежна ексфолираща киселина, която няма да раздразни дори най-чувствителните типове кожа. Със сигурност не е нещо ново, но ако не сте добавили тази съставка към рутината си за грижа за кожата, силно ви препоръчваме да започнете да я използвате сега.

Това е алфа-хидрокси киселина, известна още като ексфолираща киселина. Всъщност е в същото семейство като някои от най-популярните киселини в грижата за кожата, като гликолова и млечна киселина.

Манделовата киселина е мастноразтворима и се извлича от бадеми, което я прави добър избор за по-мазни типове кожа. Тъй като има по-голяма молекула от гликоловата киселина, тя не прониква толкова дълбоко в кожата и може да ексфолира без дразнене. Звучи като доста добро попадение. Сега, когато знаем какво е манделова киселина, нека да обсъдим защо е страхотна. 

Като начало, манделовата киселина премахва мъртвата кожа чрез ексфолиране на повърхността на кожата. И подобно на други ексфолианти, тя помага за насърчаване на клетъчния обмен, озаряване на кожата и намаляване на появата на тъмни петна по кожата.

Не е тайна, че редовното ексфолиране е задължително за здрава кожа и равномерен тен, но намирането на най-добрия ексфолиант може да бъде голямо предизвикателство, особено ако искате формула, която няма да остави кожата ви раздразнена или възпалена. Тази киселина е чудесна за тези с чувствителна кожа, тъй като има по-малък риск от дълбоко проникване в кожата. И тъй като е мастноразтворима, мазните типове кожа също могат да се възползват от манделовата киселина.

Можете да намерите тази киселина в серуми, пилинги и маски. Често се съчетава с други киселини в ексфолиращите продукти, но може да се намери и самостоятелно. Ако сте нови в използването на манделова киселина, започнете бавно. Въведете я постепенно в рутината си. Започнете да я използвате 2-3 пъти седмично, докато свикнете, а след това може да я използвате и ежедневно. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay