7 неща, които трябва да знаете, преди да се сдобиете с гел маникюр

7 неща, които трябва да знаете, преди да се сдобиете с гел маникюр

Дълготрайният блясък на гел маникюра е много търсен днес. Но безопасен ли е той? Унищожава ли ноктите ви? Ето какво искат да знаете нашите експерти.

Дълготрайност

Перфектният на гел маникюр впечатлява с дълготрайността си - често десет дни или повече! За разлика от обикновения лак, който може да се налющи след два до три дни, гел маникюрът е почти неразрушим, което го прави идеален за сватби, специални поводи и ваканции. Плюс това гел маникюра е готов за секунди, така че можете да напуснете салона, без да се притеснявате, че ще размажете лака си. Докато гелът е върху ноктите ви, това е все едно да носите слой защитна броня, която предпазва ноктите от разрушаване. Въпросът е само дали вашето здраве плаща някаква цена.

Внимавайте с UV светлината

Нанасянето на гел не е напълно различно от прилагането на традиционен лак, с изключение на процеса на втвърдяване под UV-излъчващите лампи. И в това се крие потенциалният проблем. Тези лампи не трябва да се подценяват, въпреки че времето на излагане е кратко. Те са много мощни и излъчват UVA лъчи, далеч по-мощни от излъчваните от слънцето. Специалисти препоръчват да закупите блокиращ UVA ръкав, за да се носи, докато гелът ви се втвърди. LED светлините всъщност не са по-безопасни от традиционните флуоресцентни UV лампи. Всъщност, те излъчват експоненциално по-мощни UVA лъчи, поради което времената на втвърдяване са по-кратки.

Научете как ноктите се увреждат

Не само UV светлината е потенциално вредна. Докато опитен техник за нокти винаги ще се увери, че правилната лампа се използва със точния гел лак за препоръчаното количество време, лесно е да объркате стъпките. Всяка промяна в тези стъпки може да доведе до полиране, което се втвърдява до нокътната плочка. Така става много трудно премахването на лака. Правилно нанесеният гел трябва буквално да "изплува" от нокътя с ацетон. Въпреки това, когато гелът не е изпечен правилно, той няма да излезе и трябва ръчно да се отстрани, което е много травмиращо за нокътната плочка.

Гел маникюрът може да отслаби ноктите ви ... но най-вече се дължи на процеса на премахване

Има данни, които предполагат, че процесът на маникюр с гел може да доведе до дехидратация и изтъняване на нокътната плочка. В едно проучване се измерва дебелината на нокътната плочка както преди, така и след гел маникюр и се наблюдава изтъняване на нокътя. Ацетонът е известен с разреждането на нокътната плочка, но гел лакът може да допринесе и за изтъняването.

Има нежни начини за премахване на гел лак

Премахването на гел лак не трябва да означава пълно унищожаване на ноктите. В по-голямата си част, меките гелове могат да бъдат премахнати с помощта на ацетонов процес на накисване. Внимателно изпилете повърхността на нокътя, за да инициирате разграждането на външния слой на гела. След това поставете малко парче памук, напоен с ацетон и покрийте с калаено фолио. Професионален съвет: Поставянето на ноктите в нитрилова ръкавица ще ускори процеса. След 7 до 10 минути гелът трябва да се свали.

Не е проблем да се прави често

Няма проблем да се прави гел-маникюр всеки път, когато пожелаете. Просто се препоръчва да правят периодично детокс с гел маникюр, за да позволят на ноктите им да се рехидратират и да се поправят.

Трябва да възстановите ноктите си след гел

Трябва да направите основно овлажняване, след като премахнете гел маникюра. Накиснете ноктите си в топъл лосион, който съдържа витамин Е и използвайте масло за кожички, колкото е възможно по-често. Направете и парафинова терапия, за да помогнете за възстановяването. Това ще помогне за поправяне на всякакви повреди и укрепване на ноктите.

Автор: Десислава Михалева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay