Най-честите грешки при правене на маникюр с гел лак у дома

Най-честите грешки при правене на маникюр с гел лак у дома
Canva

Когато правите маникюр с гел лак у дома, има няколко често срещани грешки, които хората допускат. Ето някои от тях:

Неподготвени нокти: Правилната подготовка на ноктите е от решаващо значение за дълготрайния и гладък маникюр с гел лак. Уверете се, че ноктите ви са чисти, сухи и без мазнина или остатъци от лак. Ако ноктите ви са мръсни или мазни, гел лакът няма да се залепи правилно и ще издържи по-кратко.

Неизрязани кутикули: Кутикулите трябва да се избутат внимателно назад, преди да започнете вашия маникюр с гел лак. Избягвайте рязането или дърпането на кутикулите, тъй като това може да доведе до нараняване и инфекция. Вместо това използвайте бутало за кутикули или дървена пръчица, за да ги избутате леко назад.

Недостатъчно почистване преди нанасяне на основния слой: Преди да нанесете основния слой гел лак, уверете се, че ноктите ви са старателно почистени. Това помага да се осигури правилно свързване между основния слой и нокътя, което води до по-здрав и дълготраен маникюр.

Твърде много слоеве гел лак: Нанасянето на твърде много слоеве гел лак може да направи маникюра ви да изглежда неестествен и може да причини разслояване или начупване на ноктите ви с течение на времето. Обикновено два слоя гел лак са достатъчни за дълготраен и равномерен вид.

Неправилно изпичане: Важно е да следвате инструкциите на производителя за втвърдяване на всеки слой гел лак. Повечето производители препоръчват 2-3 минути UV/LED втвърдяване за всеки слой. Прекомерното или недостатъчното втвърдяване може да компрометира здравината и дълготрайността на вашия маникюр.

Неподходящи продукти: Използвайте висококачествени продукти за маникюр, за да осигурите най-добри резултати. Това включва подходящ препарат за отстраняване на гел лак, обезмаслител и продукт за изграждане.

Неправилно отстраняване: Когато е време да свалите гел лака си, важно е да използвате подходящ препарат за отстраняване и да бъдете търпеливи. Премахването на гел лака твърде бързо или с груби движения може да повреди естествените ви нокти.

Липса на грижа за ноктите след маникюр: След като свалите гел лака си, не забравяйте да се погрижите за ноктите си, като ги овлажните и подхраните. Също така е важно да дадете почивка на ноктите си от гел лака, като го сменяте на всеки 2-3 седмици.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay