Правилният начин за пилене на нокти

Правили сте го грешно до сега...

Правилният начин за пилене на нокти

Ако не сте фен на маникюристите и умирате от ужас, когато усетите пиленето с пилата, ще ви дадем няколко съвета за това как да пилите ноктите си сами, вкъщи, за да не ви се налага да търпите грубото пилене на маникюристите. 

Вероятно всички знаете, че не трябва да режете кожичките си, освен ако не сте професионалист. Има още едно нещо, което е абсолютно забранено при оформянето на ноктите вкъщи- бързото пилете и на двете страни. Пиленето на ноктите е лесно действие, което не изисква особено много умения и опит. Правилото е лесно- трябва да се пилят само в една посока. 

Ако пилите ноктите си в двете посоки, има няколко негативни странични ефекти. Първо нямате много голям контрол върху формата. Нокътя изчезва прекалено бързо, за да имате възможността да направите квадрат, овал или каквато друга форма желаете. 

Второ- ноктите стават по-тънки и се чупят по-лесно. Вероятно на всяка жена ѝ се е случвало ноктите и да започнат да се разслояват. И винаги се чудим защо се получава така. Ето го отговорът- пиленето в различни посоки. 

Ето го и правилния начин за пилене на нокти: само в една посока, като всеки път повдигайте пилата и я поставяйте пак в началото на нокътя. Повтаряйте това действие, докато не получите желаната форма. 

С тази техника, ноктите ви ще станат по-гладки, няма да се чупят и да изглеждат зле. Опитайте тази техника на пилене и ще разберете, че всъщност не е чак толкова неприятно. 

След като приключите с оформянето на ноктите, нанесете заздравител за нокти и маникюрът ви е готов. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay