Пластичната хирургия все още крие опасности

Рисковете от пластична операция

Пластичната хирургия все още крие опасности

Искате да имате носа на любимата си актриса? Не харесвате бюста си или пък корема ви е твърде голям? Разбира се, възможно решение на проблема е да се доверите на пластичната хирургия - тя прави чудеса с външния вид. Преди да легнете на операционната маса обаче, трябва сериозно да помислите относно рисковете, които доброволно поемате.

Благодарение на откритията в сферата на науката и технологията, пластичните операции стават все по-безопасни. Световна тенденция е да се провеждат дискусии относно все още съществуващите рискове от този тип разкрасяване. И въпреки това, проучвания сочат, че ако парите не бяха фактор за тези процедури, склонността на хората да се доверят на скалпела, е огромна.

Над 75% от модерните майки биха желали да върнат младежкия си вид чрез хирургична намеса. Изводът е, че колкото повече знания добива обществото относно пластичните операции, толкова повече хора смятат, че са готови за тях.

Една от най-важните крачки по подготовката за една такава операция е откриването на хирург, който има висока квалификационна степен, както и добра репутация, добита въз основа на успехите му. Въпреки напредъка, отбелязан от иновациите в тази област, на първо място остават уменията на специалиста. Имайте предвид обаче, че колкото и добър лекар да намерите, той не е способен да предотврати рисковете от операцията. А те биха могли да доведат до ефект, коренно различен от очаквания.

Опасностите, които крие пластичната хирургия, зависят и от конкретния човек. Здравето на пациента, неговите предишни заболявания или генетични проблеми, имат съществено влияние върху успеха на операцията. Например пациенти, които имат диабет или са активни пушачи, са уязвими, и при тях опасността от постоперативни проблеми, е огромна.

Всъщност, в съвременната пластична и естестична хирургия усложненията са рядкост, но въпреки това, ако наистина планирате подобна интервенция, трябва да сте наясно с тях.


Кървене

Кървенето е сравнително често явление при този тип намеса, но понякога може да е последвано от сериозни усложнения. Образуването на съсирек под кожата прераства в хематом, който с появата си придава син или лилав цвят на покриващата кожа. А също така много боли.

Ако не се вземат мерки и хематомът започне да расте, заобикалящата тъкан ще бъде притисната. Резултатът е липса на приток на кислород в кръвта, която циркулира в тази област. Това, от своя страна, може да доведе до неподвижност, оток, парене и умъртвяване на кожата. Единственото решение е повторна операция за премахване на застоялата кръв.

Белези

Рискът от белези съществува винаги, когато има шевове, и е свързан със способността на кожата да се регенерира. По време на процесите, свързани със зарастването, тънък слой грапава кожа покрива раненото място. Това е естествена заздравителна реакция на епидермиса. Хирурзите предпочитат да скрият белега, така че да не си личи, затова го оставят в някоя гънка или на рядко показвано място.

 

Некроза

Тъканите умират, ако нямат достатъчен приток на кислород. Пушачите са още по-застрашени от липса на кислород за тъканите, тъй като техните кръвни канали са стеснени. Рискът от некроза е малък при козметичните операции, но пластичната корекция на лицето, както и промяната на бюста и корема, правят изключение. Процесът на некрозиране на тъканите е трудно обратим, затова си помислете – заслужава ли си рискът?

Увреждане на нерви

Макар и в много редки случаи, е възможно нервите в близост до раната, да бъдат засегнати. Това се характеризира с неподвижност и липса на чувствителност, но не продължава повече от година. Ако сте избрали добър пластичен хирург, тази опасност няма как да ви застигне.

Проблеми с упойката

Отново рядко срещана опасност, но това не означава, че не съществува. Възможна е появата на гадене и болки в гърлото, но като цяло проблемите с упойката са много редки, тъй като винаги се правят предварителни изследвания за поносимост.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay