От толкова красота – погрозняхме!

Криворазбраната хубост на новото време

От толкова красота – погрозняхме!

"Да оставим красивите жени на мъжете без въображение", е казал някога Марсел Пруст, но днес явно мъжете нямат и не искат да имат въображение, а жените са твърде заети да бъдат красиви, за да разсъждават над думите на френски писатели.

 

Отражението в огледалото се е превърнало в движещата сила на света. "Красив си – щастлив си" е формулата на живота. Красотата всъщност е една индустрия, в която се наливат милиони и никой и нищо не може да ни спре в стремежа ни да бъдем красиви.

 

Изкуствени цици, изкуствени устни, изкуствени коси, изкуствени нокти, изкуствени мигли...

 

Пластичните клиники са еквивалента на Рая на Земята. Мястото, където изпълняват всяко твое желание срещу съответната сума. Защото в 21 век красотата не е нещо, с което се раждаш, красотата е нещо, което си купуваш!

 

Искате да добавите 400 кубика към гръдната си обиколка – имате ги. Не си харесвате носа – оправяте го. Устни като на Анджелина Джоли – ваши са. Минус 30 см от талията – липосукцията идва на помощ. И това днес се считат за най-обикновени и "стандартни" процедури!

 

Понякога се чудя дали синът ми един ден ще има възможност да се порадва на истинска женска гръд или да целуне устни без хиалуронова киселина?!

 

Като се разхождам по улицата понякога се мразя за това, че съм жена. Срам ме е от изкуствените създания, в които доброволно се превръщаме. Срам ме е, че от толкова красота, всъщност погрозняхме!

 

Не искам да бъда разбрана погрешно – аз съм жена, която държи на външния вид. Няма да лъжа, че обожавам да ходя на фризьор, маникюр, козметик, да посещавам спа процедури, че прекарвам часове във фитнес залата, че понякога съм способна да похарча половината си заплата за козметика и гримове (другата половина обикновено отива за дрехи и обувки). Както казах, аз съм жена!

 

Като такава обаче искам да ви кажа, че ви се присмивам. Присмивам се на всички вас с перманентните вежди, на всички вас с подутите, сякаш ужилени от пчела, при това неравномерно, устни, на всички вас, които се гордеят със силиконовите импланти в гърдите си, на всички вас, които от толкова перхидрол са съсипали косата си и имат нужда от екстеншъни, на всички вас, които вярват, че без ноктопластика ръцете им не изглеждат добре, на всички вас, които са останали без мигли, защото са ги оскубали последния път, когато махнаха изкуствените, на всички вас, които ежедневно крият иначе красивия цвят на очите си с лещи. На вас жени, които не смеят да се усмихнат, за да не им се пропука фонд дьо тенът и на всички вас, които не смеят да заплачат, за да не размажат спиралата от иначе изкуствените си мигли.

 

Присмивам се на всички вас, които смятат, че това е КРАСОТА. Присмивам се и на мъжете, които ви харесват такива. Присмивам ви се и ви съжалявам! Съжалявам ви, защото човек, който може да допусне да изглежда толкова фалшиво отвън, то той най-вероятно е такъв и отвътре.

 

Най-хубавият комплимент, който една жена може да получи е да й кажат, че е красива. Но да й го кажат неочаквано, когато е без грим, без прическа, по раздърпана тениска...

 

Да бъдеш красива без усилие! Не защото си перфектна, а защото си естествена!

 

Съвършенството е постигнато не когато няма какво да добавиш, а когато няма какво да отнемеш!

275 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 14.06.2011|15:23
От много време не бях чела толкова добре написана и стойностна статия. Поздравление за Гергана Найденова! Като чели с всичката тази изкуствена красота наистина забравихме за естествената. Спомням си, когато бях абитуриентка всички искахме за бала мобилен телефон с цветен дисплей, а днешните младежи искат силикон в гърдите или устните. Когато чух за тези желания, ако искате ми вярвайте наистина ми се доплака. На къде отиват младите. Тях ги интересува само външната красота и това да изглеждат перфектно. Но какво означава да изглеждаш перфектно? Малко хора биха отговорили на този въпрос без да се замислят и това е така защото това е относително понятие, за което трудно може да се даде определение. Аз също съжалявам тези мъже, които харесват жените заради външната им красота, косата, маникюра, грима, а вътрешната не ги интересува грам. Те искат жената до тях да е красива и всички да им завиждат. За съжаление това е днешният свят, толкова ограничен и прозрачен, че ме е срам да живея в него!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay