Могат ли кучетата да разберат, че сте бременна?

Кучетата са много чувствителни същества. Те често имат силни реакции към промените в средата и хората в живота си и дори е известно, че страдат след загуба.

Могат ли кучетата да разберат, че сте бременна?

Затова може би не е изненада, че много собственици на кучета казват, че са забелязали промени у поведението на домашния любимец, когато човек в домакинството забременее. Някои дори споделят, че кучетата им са знаели, че техните собственици са в очакване на дете, преди те самите да разберат.

Въпреки че няма много окончателни изследвания, които да докажат, че кучетата могат да открият бременност, има изследвания за усещанията на кучетата, които предполагат, че това е възможно. Кучетата са запалени наблюдатели. Те имат страхотни сетива за миризма и зрение и не е чудно, че могат да открият нещо, което е различно, както се случва, когато една жена е бременна.

Бременните имат промяна в телесната си химия, която може да доведе и до промяна в миризмата, която може да се дължи на променен рН баланс и хормонални промени. Жените, които изпитват гадене сутрин, може да не хапват редовно и в резултат на това развиват кетоза, която причинява лош дъх.

Способността на кучета да открие промени, свързани с бременност, вероятно зависи и от близостта му с този човек. Кучето може много по-добре да усети промените в стопанката си, отколкото промените, случващи се на непозната жена.

В допълнение към откриването на хормоналните промени чрез обонянието, кучетата също могат да чуят сърцебиенето на плода. Въпреки че няма много официални изследвания, подкрепящи теорията, много бъдещи майки споделят опит, че това е възможно.

Бременността може да повлияе на настроението и поведението на вашето куче, въпреки това не е задължително. Промените в поведението на бременната, могат да доведат до промени и в поведението на техните кучета. Когато жените са бременни, те често предпазват неродените си бебета, поставяйки ръце на корема си, например, ако семейното куче се опита да скочи върху тях. Тези действия могат да предизвикат кучето да стане по-чувствително.

Изключително е важно да подготвите кучето за появата на новия член на семейството. Подходящата подготовка ще възпрепятства появата на страх и гняв у животното, когато бебето се прибере вкъщи. Един от начините е да ги запознаете преди раждането е да давате на кучето да подушва предмети на бебето, за да може то по-късно да ги свързва с детето.

Друг начин е постепенно да променяте ежедневието на животното, да му пускате бебешки плач или смях, да му позволите да подуши бебешка пудра и други козметични продукти, предназначени за мъника.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay