8 трика, които могат да направят носенето на чорапи още по-удобно

8 трика, които могат да направят носенето на чорапи още по-удобно

Може да изглежда, че във външния ни вид няма по-прости или по-незначителни детайли от чорапите - единственото изискване за тях е да бъдат чисти. Но това мнение е погрешно. Всъщност те могат драстично да развалят външния вид на човек, ако някои принципи на носенето им са нарушени.

Ние разбрахме какви хакове и правила относно носенето на чорапи има и сега планираме стриктно да ги спазваме.

Чорапите са не само бельо, но и аксесоар

Ако чорапите са скрити от очите на другите хора, трябва да се отнасяте с тях като с бельо. В този случай единствените изисквания са тяхната топлина и комфорт. Ако чорапите са видими за другите, тогава по-добре ги изберете по-внимателно, защото в този случай те служат като аксесоар, който може да подобри или развали цялостния външен вид. Цветът и материалът на чорапите трябва не само да съответстват на обувките, но и да съответстват на общата визия. 

Отворените обувки могат понякога трябва да се носят с чорапи

Практически всички видове обувки се препоръчва да се носят с чорапи. Единствените изключения са обувките за плаж. Чорапите ще предпазят краката ви от мехури, а също така ще помогнат на всеки чифт обувки да издържат по-дълго, благодарение на защитата от пот. Дейвид Бекъм и Джъстин Бийбър убиха стереотипа за носене на сандали с чорапи със своя пример.

Същото правило важи и за дамските обувки. Носенето на сандали, летни обувки и други обувки с чорапи е модерна тенденция. Днешните модни тенденции се грижат за комфорта и хигиената. Много известни личности, като Кейти Пери и Риана, не се притесняват от носенето на чорапи с елегантни обувки.

Найлоновите чорапи с телесен цвят съсипват външния вид

Нашите майки смятаха носенето на чорапи с отворени обувки за срамно. Ето защо те носеха найлонови чорапи с телесен цвят, за да предпазят краката си от мехури и много от нас следват примера им.

Експертите по стил обаче казват, че това решение е погрешно, тъй като бежовите чорапи създават впечатлението, че са недодялани. Те са видими с просто око и са грозни. Що се отнася до затворените обувки, по-добре е да изберете чорапи от естествени материали. Ето защо найлоновите чорапи в телесни тонове са подходящи само за магазините за обувки за изпробване на обувки.

Ярките чорапи стоят по-добре с дрехи с неутрални тонове

Ако ярките чорапи са предназначени да бъдат видими за околните, другите елементи на визията не трябва да привличат вниманието. По-добре е да се спрете на официални панталони с неутрални цветове или тъмни дънки. Също така е важно да запомните, че ярките чорапи ще привлекат внимание към външния вид като цяло, което означава, че трябва да сте сигурни, че дрехите ви изглеждат безупречно.

Чорапът трябва да приляга плътно около крака

Не се препоръчва да навивате горната част на чорапите надолу. Ако върху тях има шарка, може да внесете недодяланост във външния си вид, като ги навиете надолу. Чорапите трябва да прилепват плътно около краката ви. Топлите чорапи, комбинирани с груби ботуши, са единственото изключение - в този случай е приемливо леко да навиете горната част на чорапите.

Всеки тип обувки е предназначен да се носи с чорапи с определена дължина

Човек, който се грижи за цялостния си вид, ще предпочете определени видове чорапи за различни обувки. Чорапите със средна дължина се считат за универсални - подходящо е да ги носите с всякакъв вид обувки. Късите чорапи с дължина до глезените обикновено се носят с кецове и Converse. Памучните чорапи обикновено са скрити под мокасини. Има и правило за мъжете, което казва, че ако носите вратовръзка, чорапите ви трябва да достигнат прасците.

По-добре е да скриете глезените си в студено време

По-късите панталони, с дължина до глезените, са останали на върха на популярността в продължение на много години. И между сезоните, и по време на силен студ можем да видим модата да се разхождаме с голи глезени навън. Рискуването на здравето обаче се счита за антитренд. Не трябва да има празнина между обувките и крачолите на панталоните в студено време, което означава, че късите чорапи трябва да бъдат заменени с чорапи със средна дължина. А носенето на чорапи с ярки и цветни шарки ще ви помогне да изглеждате стилно и свежо.

Белите маратонки и Converse са универсални обувки на двадесет и първи век, но подборът на чорапи за тях също трябва да се прави разумно

Днес белите маратонки са подходящи за всички възрасти. Те отговарят на всеки стил, независимо дали е романтичен, официален или спортен - стига да подхождате с чорапите правилно. Обуйте бели чорапи, когато отивате на среща или интервю, и заложете на цветни такива, когато излизате на разходка. Ако предпочитате да носите официални черни костюми, то носенето им с бели кецове и черни чорапи ще бъде най-добрият вариант.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay