Вивиан Уестууд с апел към потребителите

"По-добре малко, но качествено!"

Вивиан Уестууд с апел към потребителите

Ексцентричната и любима на поколения дизайнерка Вивиан Уестууд е страстен почитател на максимата "по-малко, но качествено, вместо повече, но некачествено", когато става дума за дрехи. Според кралицата на пънк модата е жизнено важно за световния климат, потребителите да бъдат чувствителни към покупките си.

 

Легендарната дизайнерка твърди, че е много важно хората да разберат колко опасни са, за световния климат, хилядите дрехи, които изхвърлят, и апелира потребителите да бъдат внимателни, когато пазаруват.

 

Думите ѝ пред британското издание на Marie Claire, бяха: "Това, което се опитвам да кажа е – купувайте по-малко и избирайте внимателно. Аз лично предпочитам по-малко, но качествено. Старая се да избирам качествени дрехи и аксесоари, които си струва да имам."

 

Вивиан също окуражава хората сами да правят дрехите си, тъй като така те ще са единствени по рода си.

 

"Аз съм фен на идеята "направи си сам". Направете си ваша тениска като сложите картинка или снимка и я пришиете, например," призова Уестууд.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 12.05.2011|18:47
Как да си купуваме качествени дрехи, като всички по магазините са некачествени? Това, че тя може да си позволи да дава много пари, не означава че всички можем. Иначе подкрепям идеята "направи си сам" и е полезно вместо да изхвърляме дрехите си да ги преправим, за да можем отново да ги обличаме.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay