Завръща ли се модата към нереалистично слабите тела?

Завръща ли се модата към нереалистично слабите тела?
Instagram

Можем да кажем, че през последното десетилетие, в известна степен загърбихме нереалистичните стандарти за красотата на женското тяло - или поне тези в едната крайност. Докато през 90-те и началото на новото десетилетие на почит бяха нездравословно "кльощавите" тела, то в последно време жените започнаха да се чувстват все по-свободни да показват извивките си.

Това, разбира се се има и свое начало. Всичко започна с популярността на семейство Кардшян, които разбиха всички стереотипи и показаха, че голямото дупе и широкият ханш са красиви и не бива да се смущаваме от това. Ким Кардашян и нейните сестри популяризираха процедурата, позната като BBL или лифтинг за постигане на бразилски тип дупе. Съвсем доскоро това бе нормата за красиво женско тяло и дори редица модни къщи започнаха да работят с жени с различни типове телосложение.

Кланът Кардашян наложи тренд в световни мащаби, така както го и разби съвсем наскоро!

Създатели на съдържание в мрежата, както и западни медии обаче алармират за нещо много тревожно. Така, както Ким и компания популяризираха пищните извивки, така този тренд е заплашен да остане в историята. още в началото на годината Ким и Клои се подложиха на процедура, с която премахнаха своя BBL. В момента външният им вид коренно се различава от досегашния като и двете дами са видимо по-слаби. И тъй като сме отлично запознати как тези дами преобръщат света със всяка промяна, която правят с телата си, то най-вероятно обърнатият BBL ще отбележи нова ера в света на шоубизнеса. А това неминуемо ще повлияе и на нас - обикновените жени през екраните!

Стандартите за външния вид на женското тяло еволюират непрекъснато. Модни критици пък твърдят, че трендовете наподобяват едно колело, което непрекъснато се върти и рано или късно, онова което е било модерно преди десетилетия, отново се завръща.

Експерти са истински разтревожени, че редица знаменитости отново налагат нездравословно слабите тела, за които жените се подлагат на редица опасни диети и прекомерно количество активности. Подобни стандарти разтърсват психиката на младите момичета, които непрестанно сравняват себе си с модела, който виждат в социалните мрежи, билбордите, кориците на списанията и телевизията.

В TikTok "кльощавият" тренд вече е налице, като потребители демонстрират носене на панталони с ниска талия върху крайно слабите си тела.

Какво съветват специалистите? Според тях трендовете непрекъснато се променят и създават т.нар, ексклузивност. Точно затова трябва да ги игнорираме и да заложим на това, което ни отива, създава ни удобство и ни кара да се чувстваме добре. Всяка от нас е различна, не само по отношение на тялото ѝ, затова не е реалистично да угодим на всички!

Просто бъдете себе си и не се влияйте от новите трендове, тъй като те не са приложими за всички!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay