Ина Асса стана дизайнер на годината

Ина Асса стана дизайнер на годината

Ина Асса получи най-престижното отличие за мода в България – "Златна игла 2020” в категория "Дизайнер на годината”. В церемонията по нейното награждаване участваха проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода и Светослав Колчагов – дизайнер на годината за 2016-та, който връчи на Ина Асса статуетката "Златна игла”. При получаването на наградата дизайнерката сподели:

"Бих искала да благодаря на Академията за мода и на проф. Стойков за високото признание! За мен е наистина огромна чест да съм тук тази вечер. Още повече, че аз наистина избрах да се върна в България и не съжалявам нито за момент. Не мога да пропусна и семейство Ковачеви, които ми дадоха огромния шанс да покажа на какво съм способна, като правя всеки Божи ден колекцията на модна къща "Credo”. За мен е удоволствие и още веднъж ви благодаря! А тази награда я посвещавам на моя новороден син Алекс.”

Ина Асса стана дизайнер на годината

Витаеща в облаците, летяща на балон, невъобразимо рошава, изтънчено нисичка, несравнима ентусиастка, неописуема пътешественичка – това са само малка част от нещата, с които може да се опише Ина Асса. Тя е възпитаничка на най-известното и старо училище за мода "Есмод Париж” ("Esmod Paris”). Трупа опит и вдъхновение като част от екипите на известни имена в модата като Пако Рабан, Живанши, Ели Сааб и Сидони Ларизи. Ина Асса е главен дизайнер на Българска национална телевизия и също така създава голяма част от колекциите бизнес облекло на модна къща "Credo”. Тя е дизайнер и на собствена линия дамски дрехи "Мадмоазел Кредо бай Ина Асса” (Mademoiselle Credo by Ina Assa).  Облеклата в тази линия са в романтично делови стил, ярки цветове, ефирни естествени материи и мирис на френски шик. Муза на дизайнерката за нейната линия облекла е поп певицата и актриса Йоанна Драгнева, която беше специален гост и на дефилето на "Credo” по време на "Златна игла 2020”.

Ина Асса стана дизайнер на годината

Специално за ревю-спектакъла на Академията за мода Ина Асса представи линия класически модели в черно и бяло. Отправни точки в нейните креативни търсения са максимата на Ив Сен Лоран: "Няма друго черно освен ЧЕРНОТО", неговият смокинг, Катрин Деньов в "Дневна красавица", изтънченият стил на Жаклин Кенеди и 60-те години, както и напластяванията с черна боя на френския художник Пиер Сулаж. Дизайнерката залага винаги на естествени материи и минималистичен стил в комбинация с малко френски шик.

Освен дизайнер на облекло, Ина Асса е автор и на аксесоари. Пример за емблематично бижу в колекциите й е брошката. Нейна брошка, представляваща стилизирана шевица, бе подарена от българската президентска двойка на британската кралица Елизабет II.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay