Какво да облечете, когато дрескодът е бизнес официален

Какво да облечете, когато дрескодът е бизнес официален

Прекрасно е, когато имаме свободата да се обличаме така, както предпочитаме на работното си място. Но за много хора работата е свързана със строг дрескод, който те задъжлително трябва да спазват. Често работата в офис е свързана с т.нар. бизнес официален дрескод, но се оказва, че не всеки е наясно в какво точно се състои той.

Особено, когато става дума за важни презентации, срещи с клиенти, бизнес партита и дори церемонии по награждавеане, облеклото е от особено значение. На подобни места и събития дрескодът е закон, но също толкова важен е, когато шефът ви го изисква от вас.

Но на какво точно да заложите, ако дрескодът е бизнес официален? Излъскани обувки, костюм? Нека разберем!

За да си визуализирате този стил, помислете за телевизионния сериал "Момчетата от Медисън авеню". Той изобразява престижна рекламна агенция в Манхатън през 60-те години в епоха, в която американците носят своите дънки само през уикендите, докато мъжете предпочитат костюми, а жените носят рокли или поли в офиса. Но те се обличат официално не само за да отидат на работа, но и за да посетят кино салони и ресторанти и дори да пътуват със самолет.

Какво да облечете, когато дрескодът е бизнес официален

Официалният бизнес дрескод наподобява точно това, което е изобразено в измислената агенция "Sterling Cooper". Понякога наричано "облекло за заседателната зала", дрескодът изисква от мъжете да носят костюм в плътен цвят, за предпочитане в тъмносиньо или сиво, светла риза и консервативна вратовръзка. Очаква се кожените обувки също да бъдат консервативни - с връзки, а не мокасини, които са без връзки и се плъзгат.

Костюмите предлагат на жените още няколко възможности за избор, включително костюм с пола, рокля или панталон. Визията се допълва най-добре от класическа блуза или риза с копчета и затворени обувки на нисък ток или равни обувки. Няма съмнение, че официалният бизнес дрескод може да направи впечатление, но внимавайте с детайлите, защото те могат да подобрят или да компрометират външния вид.

Правилните аксесоари могат да гарантират, че официалният бизнес вид остава професионален. Освен нещата, които никога не трябва да носите на работа , коланите и бижутата трябва да бъдат сведени до минимум за хора от двата пола. И колкото и някои жени да не харесват чорапогащниците, те са задължителни, когато носите пола или рокля. При мъжете чорапите трябва да съответстват на доминиращия цвят на костюма, като тъмните цветове като черно и тъмносиньо са най-сигурните залози, следвани от тъмно кафяво.

Какво да облечете, когато дрескодът е бизнес официален

Един неподходящ елемент може да съсипе иначе добре сглобения бизнес официален външен вид и на всичкото отгоре ще привлече излишно внимание към него. Ето защо е разумно да избягвате смели цветове, тежък грим и големи и крещящи аксесоари и бижута. Заложете на перлени обеци и традиционен часовник. Според експертите, тук не става въпрос за себе изразяване, а по-скоро за строго придържане към определени изисквания.

Последната стъпка е да прецените дали дрехите ви стоят добре - те не трябва да са провиснали или пък прекалено тесни. Ако сте отслабнали или пък напълнени, то можете да преправите дрехите при шивач или да закупите нови, при възможност.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay