Мода за жени над 50 – правилата, които трябва да нарушите

Мода за жени над 50 – правилата, които трябва да нарушите

Правила за модата има писани и неписани, особено когато става дума за дамите над 50. Те несъмнено се сблъскват и с критика, и с похвали относно облеклото, което подбират според собствените си нагласи. В списъка по-долу са събрани някои правила за мода за жени над 50, които обаче трябва да нарушите, за да се чувствате страхотно в кожата и в дрехите си!

Покрити колене – едно от най-често срещани правила за дамите над 50 е да носят поли и рокли, които задължително да покриват коленете им. А защо хубавите дълги крака трябва да бъдат скрити, независимо от годините на жената? Заменете това правило с индивидуалния си стил, който няма нищо лошо и да не покрива коленете, стига да се чувствате добре по този начин.

Класическо облекло – обикновено дамите над 50 носят класически дрехи, защото според някой това е подходящият стил за тях. Е, ние насърчаваме всяка жена, била тя и над 50, да покаже своя страхотен вкус и да разчупи класическите тенденции с красив аксесоар и свеж цвят, който е всичко друго, но не и класически.

Неутрални цветове – друго правилно, според което зрелите дами трябва да се откажат от феерията от цветове при дрехите. Знаете какво трябва да направите с това правило – да го нарушите!

Фигуративни мотиви в дрехите – тук всичко зависи от тялото на дамата и дали тя се чувства добре в него. Едно е сигурно – ако имате любима дреха с фигуративни мотиви, не я крийте в гардероба, само защото сте чули за това правило в модата за дами над 50.

Правилна комбинация между дрехи и аксесоари – понякога най-красивите и интересни комбинации се получават точно от неспазване на това правило. И са наистина страхотни!

Удобни обувки – абсурдно правило, според което дамите над 50 трябва да носят само удобни и практични обувки. Щом го прочетете, просто обуйте любимите си токчета и ги разходете смело из града.

Къса коса – не знаехме, че за косата има възрастова граница, но явно е така, поне според това правило. Дамите над 50 трябва да има къса прическа. Съветът от нас е да носите косата си както ви харесва, особено ако тя има красиви буйни къдрици.

Източник: e-alexandra.com

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay