Модни аксесоари, които милениалите обичаха, но вече са остарели

Модни аксесоари, които милениалите обичаха, но вече са остарели

Вероятно сте чували от по-млад човек, че определен навик или тенденция, която смятате, че все още е супер, се счита за старомодна в днешно време. Разбира се, не е нужно да ви казваме, че всяко поколение развива свои собствени навици и те често не са напълно разбрани от възрастните хора.

Имайки това предвид, съставихме списък с 10 тенденции в света на модата, от времето на поколение Y или милениали, които са остарели за поколение Z. 

1. Плетена жилетка

Жилетката е една от най-използваните дрехи, когато наближава зимата. Тази класика в облеклото обаче е заменена от по-нови модели като овързайз пуловер, например. Тези дрехи могат да се носят в различни комбинации. Освен това те могат да се използват дори в най -горещите дни, така че това е плюс, защото можете да ги носите през цялата година.

2. Дълги поли

От по-дълги до миди, полите бяха истинска сензация от предишното поколение. Но в съвременните времена младите момичета предпочитат плисирани къси поли. Докато тази пола винаги идва и си отива, изглежда тенденцията е тук, за да остане.

3. Бомбено яке

Друга дреха, която няма място в килера на новото поколение, е бомбеното яко, което дори е заменено от топли палта с карирани щампи. В наши дни можете да видите хора, които носят такива навсякъде и не е чудно, тъй като те са доста удобна дреха.

4. Флорални принтове

За много флоралните щампи могат да се считат за задължителен елемент в гардероба им. Но за новото поколение това може да не е точно така. По-младите момичета избират по-"абстрактни" принтове. Изглежда, че тази година най-накрая можем да оставим златните дни на флоралния принт зад гърба си и да се съсредоточим и върху други готини дрехи.

5. Плътно прилепнали ризи

Едва ли ще намерите някой над 18 години, който да не е носил прилепнала тениска или риза, която да допълни визията с тесни или деним панталони с ниска талия. Днес обаче това, което изглеждаше толкова жизненоважно по онова време, е заменено от тениски с големи размери. Те могат да се носят по много различни начини, като например, прибрани в пола, панталон или дори като рокля, която със сигурност може да изглежда малко къса, но можете да изберете по-голям размер и да бъде с нормална дължина. 

6. Тесни дънки

Друга дреха, която беше неизменна част от гардероба ни, е добър стар чифт тесни дънки. Тъй като по-широките дънки придобиват популярност в света на модата, панталоните с широки крачоли се превърнаха в новия фаворит, а класическите кройки също се завръщат. Тези нови кройки придават особено значение на талията, като я оформят. Същото важи и за бедрата. Може би това е причината младите жени да оставят по-тесните панталони настрана.

7. Кадифени анцузи

Това се носеше от много известни личности в началото на 2000 -те. Дори днес все още можете да видите някои от тях да носят такава. Това едва ли е изненада, тъй като този плюшен анцуг може да се носи в много случаи. Но изглежда, че по-младото поколение не се "радва" толкова на тази тенденция и избира анцузи в пастелни нюанси, заедно с добрите стари суичъри. В крайна сметка комфортът е важен, нали?

8. Рокля с яке

Класическото палто или късото дънково яке бяха фундаментална част за онези дни на пролетта, в които времето започва да се подобрява, но все пак се нуждаете от малко защита срещу студения вятър. Но модата винаги е в движение и тенденциите се променят. По-младите поколения предпочитат да използват други видове дрехи, които са малко по-приспособени към тялото, за да създадат по-модерен стил. Творчеството е нещо, което не липсва на младите хора, нали?

9. Дънкови къси панталони

Едно от най-използваните неща през лятото има нова адаптация и оттогава е още по-удобно. Говорим за прочутите байкерски шорти, които могат да се носят по различни поводи и в безброй комбинации, от най-ежедневните до най-спортните.

10. Равни обувки

Ниските, деликатни обувки, известни като балеринки, вече не са много модерни. Днес много по- предпочитани са обувките с по-"груб" вид. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay